• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #371692  autor: wiemar
 25 lis 2009, 10:58
Od pewnego czasu rozmawiam przez tryb głosnomówiący w mojej nokii n95-1. No i jakość jest średnia, tzn głos rozmówcy jest troche zniekształcony i ogólnie jakoś przytłumiony. W związku z tym mam pytanie. Czy kazdy telefon ma taki "problem" z trybem głośnomówiącym? A może istanieją telefony ktróre oferują lepszą jakośc tego trybu?

#371821  autor: khagari
 25 lis 2009, 21:44
mam tak samo - NOKIA 5220. Włączona czystość głosu - poprawa niewielka :cry:
Głośnik w tym trybie nastawiony na maxa jest cichy. Głośnik mam na tylne klapce, a mikrofon z przodu, może dlatego. nie mam pojęcia co jeszcze mozna ustawić, aby tajakość poprawic.

Wcześniej miałam NOKIE 6100 to jakość na głośnomówiącym było 100x lepsza. Tu głośnik i mikrofon był z przodu.

#371957  autor: user_delete7
 26 lis 2009, 18:00
na mojej nokii 1209 jakość rozmowy na głośniku jest bardzo dobra aż jestem w szoku, że telefon z tak niskiej półki ;-P