• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #357454  autor: MI$
 04 wrz 2009, 12:17
Witam,

od paru dni mam taką przypadłość: dzwoni telefon - numer zastrzeżony - odbieram i słychać dziwne pikanie... po chwili to pikanie zmienia się na takie jak gdzieś dzwonimy aż w końcu "numer" zostaje wybrany i słychać sygnał tak jakbym to ja do kogoś dzwonił. A czasem po pierwszym dziwnym pikani rozmowa się kończy (rozłącza).

Kilka razy tak mi się już zdarzyło. Rozłączam się za każdym razem bo to może jakieś 0700.. czy inny diabeł...

Ktoś się może spotkał z czymś takim ?

Dzięki za pomoc.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2009, 12:28 przez MI$, łącznie zmieniany 1 raz.

#357456  autor: ciuchcia
 04 wrz 2009, 12:27
takie sytuacje maja miejsce, gdy polaczenia sa automatycznie zestawiane (np. przy polaczeniach miedzynarodowych, albo gdy nastepuja nieudolne proby polaczen od jakiegos operatora - wdzwania sie do Ciebie system i jak nie ma wolnego agenta to slyszysz muzyczke, albo sygnal oczekiwania). Cos takiego mialo miejsce kiedys jak laczyles sie przez telefonistke

#357457  autor: MI$
 04 wrz 2009, 12:32
hmmmm coś w tym może być... Wysłałem kilka maili do Niemiec i może jakiś szwabek chce się dodzwonić i nie może...

Dzięki za podpowiedź :D