• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #348833  autor: damianpabianice
 26 lip 2009, 21:55
Witam.
Mam pytanie do Was Drodzy Forumowicze.
Otóż z pewnej strony (póki co nazwy nie podaję, bo nie wiem gdzie jest błąd) ściągnąłem jedną piosenkę.
Piosenka trwała około 3 minut, a czas ściągania to ok. 5 minut.
Ta piosenka kosztowała mnie ponad 30 zł, telefon mam na abonament w Plusie.
Czy to możliwe?
Z góry dzięki za odpowiedź.

#348844  autor: Orfi
 26 lip 2009, 22:18
Owszem jest to możliwe; wystarczy,że telefon ściągał ten plik po profilu WAP i że nie miałeś aktywnych żadnych pakietów internetowych. Nie należy też wykluczać jakiejś dodatkowej opłaty za samo ściągnięcie takiego pliku muzyki.

Orfi

#348916  autor: thonka
 27 lip 2009, 13:37
plus jako jedyny chyba jeszcze ma zamieszanie z profilami internetowymi i calkiem prawdopodobne jest, ze sciagales cos via APN wap zamiast APN www.plusgsm.pl ...
APN wap to koszt 12gr za 10kB
APN www.plusgsm.pl to koszt 12gr za 100kB

poprzez wap plus zyczy sobie 10 razy wiecej niz przez plusgsm.pl...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#348948  autor: Btk_Tomas
 27 lip 2009, 16:00
thonka pisze:plus jako jedyny chyba jeszcze ma zamieszanie z profilami internetowymi
I nie ma co się dziwić, przecież to pseudo lider technologiczny, trzeba bardzo uważać przez co się łączymy z netem.

#349394  autor: mariusz9a
 29 lip 2009, 21:25
Btk_Tomas pisze:
thonka pisze:plus jako jedyny chyba jeszcze ma zamieszanie z profilami internetowymi
I nie ma co się dziwić, przecież to pseudo lider technologiczny, trzeba bardzo uważać przez co się łączymy z netem.
Jak wykupimy pakiet internetowy to jest to już wszystko jedno jaki APN sobie ustawimy.

#349402  autor: Kaczy
 29 lip 2009, 22:07
mariusz9a pisze:Jak wykupimy pakiet internetowy to jest to już wszystko jedno jaki APN sobie ustawimy.
Oj ma i to dużo - dokładnie 10 razy. Mając włączyć pakiet np. 100 MB to możemy wykorzystać 100 MB łącząc się przez APN internet i tylko 10 MB łącząc się przez APN wap.

...::: Made for loneliness :::...

#349689  autor: mariusz9a
 31 lip 2009, 21:30
Kaczy pisze:
mariusz9a pisze:Jak wykupimy pakiet internetowy to jest to już wszystko jedno jaki APN sobie ustawimy.
Oj ma i to dużo - dokładnie 10 razy. Mając włączyć pakiet np. 100 MB to możemy wykorzystać 100 MB łącząc się przez APN internet i tylko 10 MB łącząc się przez APN wap.
Nie działa, tzn łącząc się przez APN WAP mamy 100MB taryfikowane po 10kb - sprawdzone od dwóch miesięcy :-D