• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #317543  autor: ywis
 15 lut 2009, 10:40
Witam wszystkich,

Kończy mi się powoli iPlus prywatnie 60, no i moje pytanie jest następujące. Nie chcę dalej przedłużać tej usługi, ponieważ nie korzystam z niej zbyt wiele, ale jeśli już zachodzi taka potrzeba, to w sumie telefon jest pod ręką, aby połączyć się z internetem za "grosze" tylko po to aby sprawdzić pocztę, odpisać na nią, a więc reasumując iPlus mi zbyteczny jak już nadmieniłem.

Teraz pytanie, co zrobić, aby wypowiedzieć umowę tak aby nie nabić się w butelkę i żeby umowa nie została automatycznie przedłużona na kolejne 24 miesiące.

Pozdrawiam,

#317546  autor: RM
 15 lut 2009, 10:45
Umowa nie powinna zostać przedłużona automatycznie na kolejne 24 miesiące, ale na czas nieokreślony, i wtedy możesz w każdej chwili złożyć rezygnację. Nie wiem jak jest w plusie, ale generalnie u opów umowę możne wypowiedzieć na 30 dni przed jej końcem.

#317547  autor: Kaczy
 15 lut 2009, 10:47
Przede wszystkim poczytaj ten temat o przedłużaniu umowy w Plusie.
Tam jest też kilka postów odnośnie zrywania umowy. iPlus nie różni się niczym od zwykłego abonamentu.
Idziesz do salonu i składasz rezygnację. Podpisujesz pisemko i tam jest data zakończenia umowy.
ywis pisze:aby wypowiedzieć umowę tak aby nie nabić się w butelkę i żeby umowa nie została automatycznie przedłużona na kolejne 24 miesiące.
Jedynie można się tak nabić poprzez podpisanie przedłużenia umowy. Po upływie starej umowa przechodzi na czas nieokreślony i można ją zerwać z miesięcznym wypowiedzeniem licząc od najbliższego okresu rozliczeniowego.

...::: Made for loneliness :::...