• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #316517  autor: user_delete10
 09 lut 2009, 17:25
Co to właściwie jest to przekazywanie połączeń?
Mam u siebie,a za pewne jest to w każdym tel. w menu Przekazywanie połączeń wybór dotyczący 3 rodzajów przekazu: połączenia; dane i faksy. Interesują mnie połączenia,bo dane i faksy mam wyłączone domyślnie. W połączeniach mam szczegółowo wyróżnione co ma robić tel. gdy jest sieć zajęta itp. Podany tam jest w moim wypadku w Orange nr.500111333 jako ten , na który mają iść połączenia gdy jest zajęte. Ja nic nie ustawiałem, nigdy tam nie patrzyłem nawet, wczoraj pierwszy raz akurat gdy zmieniłem oprogramowanie tel. V3. Co to za nr. ten 500111333 i czy to jest w porządku ustawione, czy nie powinienem w ogóle na to zwracać uwagi,czy to jest ustalane z góry gdy włożę kartę Orange?

#316520  autor: Kaczy
 09 lut 2009, 17:32
fenix189 pisze:Co to właściwie jest to przekazywanie połączeń?
Przekazanie (wykonanie połączenia) na inny (zdefiniowany) numer. Można tego użyć gdy np. wyjeżdżasz gdzieś i nie chcesz brać telefonu. Ustawiasz sobie przekierowanie na numer kolegi z którym jedziesz i gdy ktoś dzwoni na Twój numer to dzwoni telefon kolegi.
Są różne typy przekierować: gdy niedostępny, gdy nie odbiera itp.
W Twoim przypadku przekierowanie włączone jest na specjalny numer w Orange. Dzięki temu działa usługa "Wiem kto dzwonił" (ew. może nazywać się inaczej). Istota działania jest taka, że jak ktoś nie mógł się do Ciebie dodzwonić to Ty dostaniesz smsa z taką informacją.
Usługa jest niegroźna i można ją wyłączyć :)

...::: Made for loneliness :::...

#316525  autor: user_delete10
 09 lut 2009, 17:50
Serdeczne dzięki. Jako, że pierwszy raz tam zajrzałem to nawet naszła mnie myśl, że ktoś kto modyfikował ten soft, ten, kto go umieścił w necie mógł coś poszperać i zostawić nr.którego on używał do przekierowań lub jeszcze gorzej na jakiś płatny serwis zagraniczny mnie kierować, ale chyba przewrażliwienie to jest.Czyli to się samo zrobiło.Każda sieć pewnie ustawia swój nr.

#316619  autor: yagi
 09 lut 2009, 22:30
fenix189 pisze:Jako, że pierwszy raz tam zajrzałem to nawet naszła mnie myśl, że ktoś kto modyfikował ten soft, ten, kto go umieścił w necie mógł coś poszperać i zostawić nr.którego on używał
Przekierowania sa przypisane do numeru/karty SIM. Przekladajac karte do innego telefonu przekierowania zostaja. To co pokazuje telefon to dane pobrane z HLR (jesli dobrze pamietam to tam jest to przechowywane).

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)