• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #311100  autor: pancer
 17 sty 2009, 15:26
Mam następujący problem. Moja 8-letnia karta SIM przestała puszczać SMS'y do innych sieci niż mój macierzysty PLUS. Do Plusa wysyła i dochodzą, zaś do innych wyświetla się komunikat w "Nie udało się wysłać wiadomości". Próbowałem na innych telefonach, stąd wiem że to problem z kartą SIM. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? I czy PLUS wymieni mi (nieodpłatnie) kartę w razie takiej potrzeby?

#311102  autor: kowcio
 17 sty 2009, 15:31
pancer pisze:Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? I czy PLUS wymieni mi (nieodpłatnie) kartę w razie takiej potrzeby?
Iść do salonu i poinformować ich o tym, karta jest stara, nie uszkodzona przez Ciebie więc muszą wymienić ją za darmo :-) Dokładnie nie wiem jaką politykę prowadzi plus odnośnie wymiany SIMów, ale tak w Orange jest ;)

#311113  autor: m4a1
 17 sty 2009, 16:23
ostatnio przez kilka dni plus strasznie mulil.. moze to przez to? a moze numer centrum sms masz zmieniony?

szukając drogi ku Wielkiej Polsce

#311119  autor: mariusz9a
 17 sty 2009, 16:58
m4a1, nie mulił tylko platforma Alcatela "zdechła". Oto oświadczenie Polkomtela w tej sprawie:
Przyczyną awarii był błąd w oprogramowaniu systemu billingowego. - Bardzo przepraszamy klientów za spowodowane nią niedogodności.W wyniku szybko podjętej akcji naprawczej z udziałem dostawcy system billingowy powrócił w środę ok. godz. 23.00 do normalnej pracy - usłyszeliśmy w biurze prasowym Polkomtela. To wynik awarii, o której pisaliśmy na łamach PasjiGSM.pl kilka dni temu.
Problem dotyczył tylko i wyłącznie pre-paidów 36i6 oraz MixPlus 4.
kowcio pisze:Dokładnie nie wiem jaką politykę prowadzi plus odnośnie wymiany SIMów, ale tak w Orange jest
Taką samą ;-)
Jeśli sie okaże że jednak trzeba zapłacić to SIM w pre-paid to 12,20zł dla OCP i 30zł dla AOC, w abo to chyba 50zł.

#311126  autor: user_delete10
 17 sty 2009, 17:29
Gdyby był zmieniony nr. centrum usług nic by nie wychodziło.