• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #308933  autor: clever
 07 sty 2009, 16:50
Ktoś napisał, że z plusnetu można wysyłać darmowe smsy do wszystkich sieci. Czy to prawda? A jeśli tak, to w jaki sposób je wysyłać?

#309062  autor: express100
 08 sty 2009, 00:17
Ze strony PLUSNET nie można wysyłać darmowych SMSów do wszystkich sieci, a nawet do PLUSA nie można darmowych wysyłać.
SMSy można wysyłać zgodnie z cennikiem sieci PLUS.
Więcej informacji znajdziesz tutaj
Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c
 #309267  autor: stz
 08 sty 2009, 19:59
clever pisze:Ktoś napisał, że z plusnetu można wysyłać darmowe smsy do wszystkich sieci. Czy to prawda? A jeśli tak, to w jaki sposób je wysyłać?
Plusnet jest to poczta elektroniczna dla abonentów sieci Plus. Jak masz telefon w plusie to możesz sobie założyć tam swoją pocztę np. [email protected] Poczta ta ma mozliwość wysyłania bezpłatnych sms-ów do Ciebie informujących o przyjściu nowego e-maila. W sms-ie jest zawarta informacja od kogo masz e-maila i jaki jest jego temat. Sms-y można wysylać ze strony plus.pl po zarejestrowaniu się i zalogowaniu po prawej stronie w zakladce " - Moja Strona - Bramka SMS". Do sieci Plus oraz do sami swoi można wysyłać za darmo i bez limitu. Do innych sieci jest płatne.
Z Plusnet nie wysyła się sms-ów.

Miałem:M D160, S S6 Power, Philips Genie, N 5110, S C25, S S35, S S45, N 6210, S Sl45, S S55, S S65, S D600e, N 6103, LG KE800, SE K800i, LG KE970, SE C702N 5800 Mam: BB 9780 Bold, BB 9900 bold, Galaxy S III, BlackBerry Z30

#309393  autor: clever
 09 sty 2009, 16:32
Doskonale sobie zdaję sprawę że plusnet to poczta elektroniczna, ale po pewnej wypowiedzi sądziłem, że być może jest jakiś sposób na wysyłanie smsów.

Przykładowo jakieś 3 lata temu można było wysyłać smsy z ery do plusa, w taki sposób, że z ery wysyłało się smsa na mail wg. określonego wzoru, przez pare miesięcy tak wysłane smsy dochodziły bez problemów. Nie wiem dokładnie jaki był tego mechanizm, ale na pewno wykorzystywano jakąś bramkę smsową. Oszczędność polegała na tym, że era naliczała opłatę jak za smsa do własnej sieci, mimo że docelowo lądował on w obcej sieci.Sądzę że wówczas niewiele osób wiedziało o tej metodzie.

#309552  autor: darnok
 10 sty 2009, 15:02
clever pisze: Przykładowo jakieś 3 lata temu można było wysyłać smsy z ery do plusa
Hmm do plusa nadal sie da wysylac darmowe smsy :)
piszesz na adres +[email protected] i mail przychodzi jako sms.
I tak od wielu lat.
Nie trzeba do tego na zadna strone wchodzic. Choc oczywiscie bramka http://www.text.plusgsm.pl/sms nadal dziala.
Ale to zapewne nie o to ci chodzilo.

#309763  autor: mariusz9a
 11 sty 2009, 14:59
darnok pisze:Hmm do plusa nadal sie da wysylac darmowe smsy
piszesz na adres +[email protected] i mail przychodzi jako sms.
I tak od wielu lat.
Wypróbowałem i nie działa :-(
Wysłałem maila pod wskazany adres (tyle że wpisałem swój numer) i do tej pory nic nie dostałem.

#309770  autor: bartus1993
 11 sty 2009, 15:24
Jak to nie działa? U mnie w Outlooku na którym mam konto z wp wszystko wysyła ładnie, spróbuj z innej poczty

#309781  autor: mariusz9a
 11 sty 2009, 16:32
bartus1993, Mail się wysłał, tyle że nigdy do mnie nie dotarł :-D Też z WP wysłałem.
Sprawdziłem teraz z o2 i doszedł. Dziwne...

#311151  autor: guregori
 17 sty 2009, 18:46
Mi też działa :D . A jaką mozecie polecić darmową pocztę bez reklam? Bo te z Interii już mnie wkurzają :evil: .

#311153  autor: kowcio
 17 sty 2009, 18:51
guregori pisze:Mi też działa :D . A jaką mozecie polecić darmową pocztę bez reklam? Bo te z Interii już mnie wkurzają :evil: .
To trochę nie na temat, ale dobra... Choćby Gmail nie ma reklam ;) jak już to nie w takiej ilości jak tam, na Interii :-)