• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #302685  autor: MADMAX
 09 gru 2008, 15:21
Witam

W zwiazku z promocją "podwojne doładowanie" w Heyah muszę w ciągu paru dni pozbyc sie ok. 60zl z konta.
Niby proste. Wystarczy jakieś płatne pakiety aktywować, polatać po sieci (w Heyah bez "megapaczki" taka zabawa powinna szybko uszczuplić stan konta) zadzwonic na party line, kupic kilka gierek na komórke itd. - możliwosci jest sporo.

Z tym ze pomyslalem, iż lepszym rozwiązaniem będzie przeznaczyć te pare groszy na jakąs fundacje lub akcję zamaist tracić kasę na głupoty.
Pierwsza myśl - popularny "Pajacyk" - ale niestety nie widzę możliwości przekazania pieniędzy via SMS.

Ponieważ nawet w fundacji Pani J.Kwaśniewskiej były jakieś wałki, zapytuję Was, czy znacie jakieś wiarygodne fundacje (itp.), które możnaby wspomóc poprzez przekazanie środków z konta via SMS?
Nie chciałbym przekazywać pieniędzy na "pierwszą z brzegu" fundację, która może nie jest do końca uczciwa a nie bardzo jestem na bieżąco w tym temacie.
Czy "TVN Nie jesteś sam" lub "Fundacja Polsat" to dobry pomysł, czy macie inne propozycje?

---

edit; nie jestem pewny czy ten wątek pasuje do tego działu.

---

Pozdrawiam

#302687  autor: kowcio
 09 gru 2008, 15:36
Ostatnio Polskie Radio ma swoją świąteczną akcję Idą Święta.
Kod: Zaznacz cały
Mogą Państwo także wysłać sms o treści POMOC na 7585 (koszt 5 zł + VAT czyli razem 6,10 zł).  Cały dochód przeznaczony jest na pomoc Rodzinnym Domom Dziecka
Co ważne, operatorzy zrzekli się swojej promocji, więc cała kwota jest przekazywana. Koszt SMSa to ponad 6 PLN, więc kasa szybko zejdzie Ci z konta ;)

Masz jakieś pytania? ;-)

#302707  autor: wtd
 09 gru 2008, 17:01
Sprawdź lepiej dokładnie regulamin czy nie musisz tego wydać na "nie-preimum" usługi :p

#303180  autor: MADMAX
 11 gru 2008, 21:15
wtd pisze:Sprawdź lepiej dokładnie regulamin czy nie musisz tego wydać na "nie-preimum" usługi :p
To byłoby co najmniej dziwne :-)
W sumie równie dziwne jest, że jeszcze kilka dni temu Heyah nie miała regulaminu tej promocji na swojej stronie. Nie sprawdzałem dziś czy już się pojawił, ale teraz już nie ma o czym mówić bo kasiorkę rozdzieliłem między akcję Trójki, fundacje TVNu, Polsatu, UNICEFU, Caritasu, Europejskiej fundacji honorowego dawcy krwi i to chyba wsio.

Dochodzę do wniosku, że takie promocje nie są wcale złe, przynajmniej można pozbyć się szmalu z konta na jakiś szczytny cel :)

Pozdrawiam

#303643  autor: Marens
 14 gru 2008, 12:02
MADMAX pisze:W zwiazku z promocją "podwojne doładowanie" w Heyah muszę w ciągu paru dni pozbyc sie ok. 60zl z konta.
Chciałbym mieć taki problem.

[ Dodano: 2008-12-14, 12:04 ]
MADMAX pisze:Czy "TVN Nie jesteś sam" lub "Fundacja Polsat" to dobry pomysł, czy macie inne propozycje?
Było już dużo o tych fundacjach, niekoniecznie dobrego.