• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #291686  autor: CycloOxy
 08 paź 2008, 20:37
Witam, czy jest jakiś sposób na porysowany ekranik w telefonie komórkowym ?? W u700 mam trochę już porysowany. ...a w w580i jeszcze troche i nie bede widział tapety.

Pozdrawiam i dziękuje z góry za pomoc.

#291691  autor: butterfly
 08 paź 2008, 20:58
Nakleić folię.

#291696  autor: CycloOxy
 08 paź 2008, 21:12
tyle też wiem :wink: W u700 folia już dawno zeszła w w580 była 5 miesięcy i odpadła. Chodzi mi o jakieś środki ścierające polerujące. Kiedyś wyczytałem o czymś takim gdzieś na forum chodziło prawdopodonie o szybkę zegarka.

#291699  autor: kowcio
 08 paź 2008, 21:18
A może kupiłbyś na www.allegro.pl folię z Poliwęglanu (koniecznie!) i przykleił na wyświetlacz? W ten czas bardziej się nie będzie rysować, a to co jest porysane na pewno będzie dużo mniej widoczne.

#291714  autor: vinc
 08 paź 2008, 22:40
CycloOxy pisze:Chodzi mi o jakieś środki ścierające polerujące. Kiedyś wyczytałem o czymś takim gdzieś na forum chodziło prawdopodonie o szybkę zegarka.
odpuść sobie środki typu automax bo wyświetlacz będzie wyglądał TRAGICZNIE. Polecam tak jak przedmówcy folie z poliwęglanu od pewnego sprzedawcy. Najlepiej wycinaną na dany model. Pamiętaj, że taką folię trzeba też dobrze nakleić. Sam korzystam i jestem zadowolony z takiego rozwiązania :wink:

Obrazek

#291737  autor: CycloOxy
 09 paź 2008, 06:46
Wczoraj już zakupiłem na allegro. Chociaż zapobiegne dalszemu rysowaniu się ekraniku. Co się zaś tyczy automax to o tym właśnie czytałem. Ponoć rysy z zegarka zeszły bez problemu.

#291738  autor: vinc
 09 paź 2008, 07:14
Klej z folii wypełni rysy i większość powinna zostać zniwelowana. Natomiast pastą automax możesz porysować wyświetlacz jeszcze bardziej...

Obrazek

#291773  autor: roni_
 09 paź 2008, 12:10
A nie da się takiej szybki wymienić? Bo mam cholernie porysowaną i gdybym chciał w przyszłości sprzedać telefon to podejrzewam, że dostanę za niego znacznie mniej niż jest warty. Tel. to sony ericson w850i

#291775  autor: ywis
 09 paź 2008, 12:23
A ja polecam DISPLEX-pasta, dostępna jest na Allegro, bardzo dobrze radzi sobie z najgorszymi zarysowaniami na wyświetlaczach, idealnie się do tego nadaje o czym mówisz. Warta swojej ceny, sam używałem i byłem zadowolony z jej działania.

#291854  autor: CycloOxy
 09 paź 2008, 19:36
Displex, właśnie teraz też kupiłem, zobaczymy, wypróbuje go na starym telefonie.

W końcu musi działać skoro chwali go ywis.

...mam jeszcze takie pytanie - mam prace gdzie utrzymać w super stanie telefon to ciężka sprawa i powiedzmy jakbym zniszczył na maxa obudowę z ekranikiem, to czy mogę w jakiś sposób zlecić samsungowi wymianę całej obudowy ?

#291857  autor: kowcio
 09 paź 2008, 19:42
CycloOxy, w U700 wymieniają za free przednie panele, ponieważ te telefony mają wadę fabryczną- schodzący chrom z obudowy. Jakbyś ten chrom jakoś dyskretnie usunął, to wymieniliby Ci ;)