• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #259905  autor: user_delete10
 03 kwie 2008, 18:36
Nie znalazłem tematu o bardzo popularnej nie tylko w Polsce usłudze jaką jest Momail.
Wczoraj aktywowałem ją u siebie.Mam jednak nie pełne informacje co do jego użytkowania.
Na koncie internetowym aktywowałem swoje 3 skrzynki mailowe,którymi mogę wysyłać wiadomości przez Momaila z poziomu telefonu.Niejasne jest dla mnie jednak używanie tych kont.Kiedy tworzę maila nie mam możliwości wyboru któregoś z tych kont.Mail zawsze jest wysyłany z konta momailowego.Według informacji zamieszczonych na stronie zrozumiałem, że bedę mógł odp.z konta np. Gmail dopiero wtedy ,kiedy otrzymam wiadomość z takiego samego konta, tzn.z poczty Gmail.Czy ktoś mi może to potwedzić lub wytłumaczyć jaka jest zasada działania tego?

Zapraszam do ogólnej dyskusji na temat Momaila.

#259912  autor: Darecky
 03 kwie 2008, 19:28
Ja mam momaila już od miesiąca i powiem szczerze, że jest dobry, ale do sporadycznego użytkowania tylko przez telefon. Obsługa przez www jest okropna, właściwie prawie nic tam nie ma. A ja chciałbym mieć jedno wspólne konto i w telefonie i w necie... ! Niestety nie mogę jakoś ustawić tak, żeby maile z tlena przesyłały mi się i na tlena i na momaila jednoczesnie. Oj, ta usługa wymaga jeszcze wiele pracy.

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#259920  autor: user_delete10
 03 kwie 2008, 20:18
Udało mi się utworzyć 3 konta oprócz standardowego Momaila.Ale chyba ich nie skonfigurowałem do końca,wymagane są adresy serwerów,protokołów itp.

DarQ skąd wziąść te dane do każdej poczty, gdzie szukać do każdej z osobna?Wysłałem testową wiadomość na Gmaila ale wyskoczył błąd połączenia z POP3 i nie zdołałem odebrać tej wiadomości.Nie wiem jak będzie z pozostałymi kontami.Co jeszcze trzeba skonfigurowac prócz tych serwerów i protokołów żeby już normalnie móc czytać maile z poczty WP,Gmail i odpowiadac z nich??