• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #213729  autor: Owen
 19 sie 2007, 15:22
Jeśli ktoś nie ma kabla ani irdy ani bluetooth-a aby połączyć się z komputerem ja mam ciekawy sposób dla telefonów z kartą pamięci np. K750i. Wiekszość osób ma juz aparaty cyfrowe wystarczy ze aparat obsługuje tą samą kartę co telefon i wystarczy. Nalezy przełożyc kartę pamięci z telefonu d aparatu, podłączamy do kompa (UWAGA!!! na kompie nie moze byc sterowników do aparatu aparat musi zostac rozpoznany jako dysk wymienny) następnie w folerach szukamy tego który potrzebujemy i tam umieszczamy motywy lub MP3 lub inne gadżety mozna je także kopiowac z tamtąd tylko wystarczy znaleźć odpowiedni folder. jest to dobre rozwiazanie jesli ktos nie hcce kupowac czytnika kart pamieci ani innych kabli czy irdy czy BT proste ale efektowne :D

#213740  autor: bilu1991
 19 sie 2007, 15:52
też o tym myślałem ale wole kupić kabel za 5 zł i mieć spokój, a nawet zainwestować w bluetootha , ja już zapomniałem o Irdzie, świat poszedł na przód
częste wyjmowanie karty może uszkodzić osłonkę w niektórych telefonach
czasem trzeba ściągać klapke, wyciagać baterie żeby dostać się do karty pamięci

#213741  autor: Marek
 19 sie 2007, 15:55
wielkie rzeczy , został mi mp3 player po cx65 (zmieniona wtyczka) i teraz używam go jako czytnik

#214180  autor: Osk92
 21 sie 2007, 00:01
najlepsze rozwiazanie to czytnik- najszybsze i najmniej problemowe

#214525  autor: Adasko
 21 sie 2007, 22:44
bilu1991 pisze:też o tym myślałem ale wole kupić kabel za 5 zł i mieć spokój, a nawet zainwestować w bluetootha
No to ja mam jeszcze inne wyjście: do kart pamięci w komplecie dodawane są adaptery, widziałem na allegro czytnik kart pamięci służący również jako pendrive. Ciekawa propozycja, cena również. Jeśli posiadasz już czytnik to sprawa staje się jeszcze prostsza. Pzdr 8)

www.ADASKO.BYTOM.pl - Krajowe Usługi Transportowe - Zapraszam