• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#120237  autor: JacekS
 03 lis 2006, 11:46
babeo83 pisze:Skoro tu działa, yo dlaczego nie zacząć próbować wprowadzać tego w zwykłych szkołach?
Ponieważ są to szkoły państwowe gdzie na wprowadzenie czegos takiego potrzebne są pieniądze, i chodzą tam również dzieci ludzi biednych jak nie zauważyłeś.
babeo83 pisze:Dlaczego uważasz, że "nierealne, małożyciowe i ograniczone" wszystko co opisałem, poparłem tym co sam przeżyłem, więc Twoje motywowanie, że są nierealne mija się lekko z prawdą.
Stary a o ty przeżyłeś w prywtanej szkole.

Zaraz bedzie się krzyczał że go wyzywam.

[ Dodano: 2006-11-03, 11:47 ]
body pisze:Zreszta p. minister cos malo mowi o wydatkach na szkole, pewnie nikomy nie chce nacisnoc na odcisk. Jak narazie to tylko sie podlizuje dookola.
żeby nie wylecież z koalicji i nie stracić stołka

#120239  autor: babeo
 03 lis 2006, 11:53
jacenty1812 pisze:
babeo83 pisze:Skoro tu działa, yo dlaczego nie zacząć próbować wprowadzać tego w zwykłych szkołach?
Ponieważ są to szkoły państwowe gdzie na wprowadzenie czegos takiego potrzebne są pieniądze, i chodzą tam również dzieci ludzi biednych jak nie zauważyłeś.
Co ma do tego, że ktoś jest biedniejszy? Przecież ja cały czas mówię o wprowadzeniu regulaminu, takiego jak w szkołach prywatnych ... a status społeczny chyba nie ma znaczenia czy ktoś przestrzega zasad czy nie?
jacenty1812 pisze:Zaraz bedzie się krzyczał że go wyzywam.
Nie sprowokujesz mnie, nie licz na to ...
jacenty1812 pisze:
body pisze:Zreszta p. minister cos malo mowi o wydatkach na szkole, pewnie nikomy nie chce nacisnoc na odcisk. Jak narazie to tylko sie podlizuje dookola.
żeby nie wylecież z koalicji i nie stracić stołka
No widzisz jacenty1812 wypowiadasz się o czym o czym nie masz zielonego pojęcia, akurat tak się porobiło w polskiej artmetyce sejmowej, że PiS potrzebuje LPR a wiec możesz być spokojny, że nie wyleci ...
body pisze:A moze by tak pozakladac monitoring i zatrudnic ochrone. To standart na zachodzie. Wiem ze to nie maly wydatek, ale tak na zakazach i nakazach dalego nie zajdziemy.
To bardzo dobry pomysł, tylko jak sam napisałeś --> kasa ...

#120242  autor: b@sho
 03 lis 2006, 12:25
zabierac to tak tel nie wolno, bo zawsze wtedy mozna posadzic o kradziez nauczyciela. proste :P nasz kraj jest piekny, uczniowie maja wieksze prawa od nauczycieli, teraz to nawet nauczyciel za fraki ucznia z lekcji nie moze wyrzucic... dlatego nikt nie reaguje, nauczyciele wola nie widziec niz reagowac. ja pamietam jak w podstawowce nauczycielka wychodzila na 40 min tylko zeby z nami nie miec zajec... albo nauczyciel prowadzi llekcje dla wybrancy a ztylu leciala lawka przez okno, i co nie reagowal... agresja byla jest i bedzie... a ztym zakazem to jest za dlatego ze na lekcji to bawia sie telami, pozatym te krecenie filmikow na ktore jest moda, bez tego czesc incydentow by sie napewno nie odbywala... a jesli chodzi o np fartuszki szkolne, nie rozumiem czemu uwazacie ze to zly pomysl... taka w dziewczyna z bogatego domu to sie ubiera za tyle co rodzice innych nie sa w stanie nawet miesiac zarobic,,, czy to nie proawdzi do agresji... moim zdaniem ulatwia ja bo jest na kim i je powod...

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#120243  autor: babeo
 03 lis 2006, 12:30
b@sho pisze:jesli chodzi o np fartuszki szkolne, nie rozumiem czemu uwazacie ze to zly pomysl... taka w dziewczyna z bogatego domu to sie ubiera za tyle co rodzice innych nie sa w stanie nawet miesiac zarobic,,, czy to nie proawdzi do agresji... moim zdaniem ulatwia ja bo jest na kim i je powod...
Dokładnie, zniknęłaby wizualna różnica pomiędzu uczniami ... ja pamiętam że w zerówce i pierwszej klasie podstawówki nosiłem takie mundurki, fajne to bylo :-) a poza tym jak każda szkoła miałaby swoje emblematy na rękawie, to też było by fajowe. Ja sam noszę z dumą koszulki z logo Uczelni :-D

#120244  autor: Marcin
 03 lis 2006, 12:47
jacenty1812 pisze:Tak i niech wszyscy mają jeszcze jednakowe piórniki, długopisy, i fryzury.I wtedy nikt nikomu nie bedzie zazdrościł. Co jest nie zyjemy w komunistycznym kraju.
A jak to się ma do tematu???
Chyba niezrozumiealeś o co chodzi ,ale cóż nie wszyscy muszą czytac ze zrozumieniem :)B :smt004 yć może zamiast uczyć się w szkole i uważać na lekcji bawileś się komórką

#120246  autor: orB
 03 lis 2006, 13:18
U mnie w klasie nikt się nie bawił telefonami, nikt nie rozmawiał na lekcji, nauczyciele także. Jak widać nauczyciele jak chcą to sobie z tym poradzą i nie potrzebują do tego Giertycha. A jak już zakaz noszenia komórek - to dla nauczycieli także. Dla mnie ten pomysł jest żałosny, jak i nasz "minister". W szkołach smarkacze palą papierosy, jarają, wciągają i co tylko a on za komórki się bierze, żal..
Ostatnio zmieniony 03 lis 2006, 13:21 przez orB, łącznie zmieniany 1 raz.

#120248  autor: lookass
 03 lis 2006, 13:19
ja mysle tak komorki zalaz na lekcji owszem ale na przewie i wogole w szkole to dla mnie jest chore, w mojej pracy musze miec konkatkt caly czas i na przerwach czesto wykonuje telefon wiec znacie moje zdanie na lekcjach owsze ale czy ludzie beda sie stosowac do tego zakazu ?

#120250  autor: Forest
 03 lis 2006, 13:24
Ale ja bym sie nie dziwnie czul w takim mundurku :P Ja osobiscie przez caly moj okres edukacji nie zauwazylem zeby ktos komus zazdroscil jak sie ubiera, czy ktos na kogos pluje bo ubiera sie w lumpeksie, pochodzi z biednej rodziny. Moze moja szkola do ktorej chodze jest porzadna. Niektore takie "falszywe fakty" na temat szkoly wymyslaja dorosli.

[ Dodano: 2006-11-03, 13:26 ]
orB pisze:W szkołach smarkacze palą papierosy, jarają, wciągają i co tylko a on za komórki się bierze, żal..
Dokladnie. U mnie polowa populacji szkolnej idzie na przerwie na fajke :o A narkotykach nie wspomne ale tez duzo bierze.

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#120262  autor: Rokko
 03 lis 2006, 14:10
Moja matka jest nauczycielka i na codzien ma doczynienia z tym wszystkim o czymo mowa w mediach. Ogolnie ona stosuje metody dosyc tradycyjne za morde i do dyrektora. Jezeli ktos uzywa komorki dostaje z...by i telefon oddaje mu po lekcji. Obowiazuje tez zakaz zucia gum na jej lekcjach. Ogolnie nie ma wiekszych problemow z tego typu rzeczami bo mlodziez ja szanuje. Dzieciaki moga miec telefony ale musza w domu byc nauczone, ze na lekcjach sie wylacza. Przerwa - prosze bardzo chcesz to dzwon. Moze to maly paradoks, ale jak znikna Telefony ze szkol to zniknie ich krojenie ktore jest teraz plaga w polskich szkolach. Jestem ciekawy tylko jak bedzie egzekwowany zakaz uzywania telefonow w szkolach? A tak zachaczajac o ogolne pomysl Romana to wieksza czesc nauczycieli jest za. To co sie dzieje w szkolach teraz pare lat temu bylo nie do pomyslenia. MOdel w Szwedzki w Polsce sie nie sprawdzil. Dzieciaki musza sie nauczyc, ze ponosza odpowiedzialnosc za swoje czyny. No tylko nie wszystkie pomysly Romana w tej materii sa trafne. Wazna ze wreszcie zaczelo sie o tym mowic.

#120307  autor: babeo
 03 lis 2006, 16:18
Rokko pisze:Dzieciaki musza sie nauczyc, ze ponosza odpowiedzialnosc za swoje czyny. No tylko nie wszystkie pomysly Romana w tej materii sa trafne. Wazna ze wreszcie zaczelo sie o tym mowic.
Ostatnie zdanie Rokko to chyba najważniejszy wniosek - w końcu trzeba się zając tym tematem. Giertychowi wychodzi może lepiej, może gorzej, ale w końcu coś się ruszyło. Jakby nie patrzeć poprzednia ekipa rządząca nie zrobiła nic, a tylko mieszała z maturami...

#120310  autor: JacekS
 03 lis 2006, 16:22
babeo83 pisze:może gorzej,
Bardziej gorzej
babeo83 pisze:Jakby nie patrzeć poprzednia ekipa rządząca nie zrobiła nic, a tylko mieszała z maturami.
Wspomne tylko o amnestii maturalnej

#120312  autor: babeo
 03 lis 2006, 16:25
babeo83 pisze:Jakby nie patrzeć poprzednia ekipa rządząca nie zrobiła nic, a tylko mieszała z maturami.
Wspomne tylko o amnestii maturalnej[/quote]
No i co? to bylo akurat na rękę. Mi chodzi o to, że jak SLD dorwało się do władzy pod koniec roku 2001 to ja zdając mature w 2002 to w lutym nie wiedziałem czy piszę starą czy nowa! Nie wspominając, że byłem przygotowywany do nowej! To dopiero był skandal. Tego to nawet pomysły Pana Giertycha nie przebiją!

#120314  autor: JacekS
 03 lis 2006, 16:29
No tylko że nikt tej amnestii maturalnej nie chciał przyjąc, a ci którzy ja przyujeli mieli problem na dostanie sie na wymarzona uczelnie.
Pomijam że Roman dyskryminuje subkultury. A ten poomysł zakazem używania komórek jest PORONIONY.

#120317  autor: babeo
 03 lis 2006, 16:34
jacenty1812 pisze:No tylko że nikt tej amnestii maturalnej nie chciał przyjąc, a ci którzy ja przyujeli mieli problem na dostanie sie na wymarzona uczelnie.
Jeżeli chcili się dostać na wymarzoną uczelnie to trzeba było się uczyć :twisted: a nie własnie niepowidzenia zwalać na wszystkich i wszytsko dookoła!
jacenty1812 pisze:Pomijam że Roman dyskryminuje subkultury. A ten poomysł zakazem używania komórek jest PORONIONY.
Co ma wspólnego "dyskriminacja subkultur" z telefonami?

#120321  autor: JacekS
 03 lis 2006, 16:46
Nikt na nikogo nie zwala. Każdy czasami ma pecha i każdemu może się podwinąć noga.
A Giertych chciał tych maturzystów uszczęśliwić na siłe. Zmierzam do tego że jego kolejne pomysły na to jak zreformować polską edukacje są conajmniej dziwne. Zamiast wymyślania zakazu używania komórek, może niech pomyśli nad wyremontowaniem szkół, podwyższeniem płac dla nauczycieli, wyposażeniem pracowni informatycznych, lub nad zapewnieniu posiłków uczniom itp.

#120324  autor: babeo
 03 lis 2006, 16:52
jacenty1812, mylisz dwie zasadnicze sprawy. Co innego zaostrzenie rygoru, które nie kosztuje nic, a co innego sprawy czytso socjalne o których pisałeś. Zacznijmy od tego na co są fundusze. Teraz jest zadanie zapanować nad młodzieżą i z dnia na dzień przybywają nowe pomysły. Dziś pojawiła się propozycja, aby wprowadzić godzinę policyjną (godz.22.00) dla nieletnich. Pewnie powiesz, że to kolejny głupi pomysł i ograniczanie swobód obywatelskich?

#120325  autor: JacekS
 03 lis 2006, 16:57
babeo83 pisze:Co innego zaostrzenie rygoru, które nie kosztuje nic
A co inngeo robi Romek ?
babeo83 pisze:Dziś pojawiła się propozycja, aby wprowadzić godzinę policyjną (godz.22.00) dla nieletnich. Pewnie powiesz, że to kolejny głupi pomysł i ograniczanie swobód obywatelskich?
Jasne że tak. czyli 17-latek nie bedzie już mogł chodzić po 22-ej po ulicach, a 18-latek już będzie mógł.

[ Dodano: 2006-11-03, 16:58 ]
babeo83 pisze:a co innego sprawy czytso socjalne o których pisałeś
A dlaczego tym się nie zajmie ?

#120328  autor: babeo
 03 lis 2006, 17:05
jacenty1812 pisze:
babeo83 pisze:Dziś pojawiła się propozycja, aby wprowadzić godzinę policyjną (godz.22.00) dla nieletnich. Pewnie powiesz, że to kolejny głupi pomysł i ograniczanie swobód obywatelskich?
Jasne że tak. czyli 17-latek nie bedzie już mogł chodzić po 22-ej po ulicach, a 18-latek już będzie mógł.
... a to ponoć ja mam utopijne poglądy. Totalnie rozwala mnie Twoje podejście do życia. Nie ma chyba żadengo aspektu życia który by Ci się podobał. Krytykujesz wszytsko co się da, a wszelkie próby zmian komentujesz, że są "poronione" Może nie mieszkasz w jakimś mega dużym mieście i nie wiesz, ale czasem naprawdę po 22 trudno jest przejść spokojnie osiedlem. Blokersi rosną jak gdzyby po deszczu i zapewne nie są to osoby pełnoletnie. Co do 17-latka i 18-lataka. Dokładnie tak jak piszesz. 18-latek ma prawo wracać nocą z pubu lub klubu a 17-latek - nie!
jacenty1812 pisze:
babeo83 pisze:a co innego sprawy czytso socjalne o których pisałeś
A dlaczego tym się nie zajmie ?
A budżet jest z gumy?

#120333  autor: JacekS
 03 lis 2006, 17:11
babeo83 pisze:a to ponoć ja mam utopijne poglądy. Totalnie rozwala mnie Twoje podejście do życia. Nie ma chyba chyba żadengo aspektu życia który by Ci się podobał. Krytykujesz wszytsko co się, a wszelkie próby zmian komentujesz, że są "poronione"
A za co możemy pochwalić nasz rząd, wymień chociaż jedną rzecz ? Becikowe ?
Ilu polaków narzeka na te rządy ? milion, dwa miliony ?
babeo83 pisze:Blokersi rosną jak gdzyby po deszczu i zapewne nie są to osoby pełnoletnie
No widzisz dla ciebie każdy kto stoi sobie spokojnie pod klatką i gada z kumplami jest niebezpieczny, a jak jeszcze jest to wieczorem i ma kaptur na głowie to juz zupełnie bandyta.

#120335  autor: przemek910
 03 lis 2006, 17:15
jacenty1812 pisze:babeo83 napisał/a:
Blokersi rosną jak gdzyby po deszczu i zapewne nie są to osoby pełnoletnie

No widzisz dla ciebie każdy kto stoi sobie spokojnie pod klatką i gada z kumplami jest niebezpieczny, a jak jeszcze jest to wieczorem i ma kaptur na głowie to juz zupełnie bandyta.
To od tego jest klatka schodowa? rozumiem pogadać sobie normalnie jak kolega z kolegą, ale pluć palić klnąć, to co? normalne? Współczuję Ci jeśli tak myślisz. Może jesteś jednym z nich?

P.S. Piękny OFFTOP

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...