Użytkownik
JacekS
Ponieważ są to szkoły państwowe gdzie na wprowadzenie czegos takiego potrzebne są pieniądze, i chodzą tam również dzieci ludzi biednych jak nie zauważyłeś.babeo83 pisze:Skoro tu działa, yo dlaczego nie zacząć próbować wprowadzać tego w zwykłych szkołach?
Stary a o ty przeżyłeś w prywtanej szkole.babeo83 pisze:Dlaczego uważasz, że "nierealne, małożyciowe i ograniczone" wszystko co opisałem, poparłem tym co sam przeżyłem, więc Twoje motywowanie, że są nierealne mija się lekko z prawdą.
żeby nie wylecież z koalicji i nie stracić stołkabody pisze:Zreszta p. minister cos malo mowi o wydatkach na szkole, pewnie nikomy nie chce nacisnoc na odcisk. Jak narazie to tylko sie podlizuje dookola.
Co ma do tego, że ktoś jest biedniejszy? Przecież ja cały czas mówię o wprowadzeniu regulaminu, takiego jak w szkołach prywatnych ... a status społeczny chyba nie ma znaczenia czy ktoś przestrzega zasad czy nie?jacenty1812 pisze:Ponieważ są to szkoły państwowe gdzie na wprowadzenie czegos takiego potrzebne są pieniądze, i chodzą tam również dzieci ludzi biednych jak nie zauważyłeś.babeo83 pisze:Skoro tu działa, yo dlaczego nie zacząć próbować wprowadzać tego w zwykłych szkołach?
Nie sprowokujesz mnie, nie licz na to ...jacenty1812 pisze:Zaraz bedzie się krzyczał że go wyzywam.
No widzisz jacenty1812 wypowiadasz się o czym o czym nie masz zielonego pojęcia, akurat tak się porobiło w polskiej artmetyce sejmowej, że PiS potrzebuje LPR a wiec możesz być spokojny, że nie wyleci ...jacenty1812 pisze:żeby nie wylecież z koalicji i nie stracić stołkabody pisze:Zreszta p. minister cos malo mowi o wydatkach na szkole, pewnie nikomy nie chce nacisnoc na odcisk. Jak narazie to tylko sie podlizuje dookola.
To bardzo dobry pomysł, tylko jak sam napisałeś --> kasa ...body pisze:A moze by tak pozakladac monitoring i zatrudnic ochrone. To standart na zachodzie. Wiem ze to nie maly wydatek, ale tak na zakazach i nakazach dalego nie zajdziemy.
Dokładnie, zniknęłaby wizualna różnica pomiędzu uczniami ... ja pamiętam że w zerówce i pierwszej klasie podstawówki nosiłem takie mundurki, fajne to bylob@sho pisze:jesli chodzi o np fartuszki szkolne, nie rozumiem czemu uwazacie ze to zly pomysl... taka w dziewczyna z bogatego domu to sie ubiera za tyle co rodzice innych nie sa w stanie nawet miesiac zarobic,,, czy to nie proawdzi do agresji... moim zdaniem ulatwia ja bo jest na kim i je powod...
A jak to się ma do tematu???jacenty1812 pisze:Tak i niech wszyscy mają jeszcze jednakowe piórniki, długopisy, i fryzury.I wtedy nikt nikomu nie bedzie zazdrościł. Co jest nie zyjemy w komunistycznym kraju.
Dokladnie. U mnie polowa populacji szkolnej idzie na przerwie na fajkeorB pisze:W szkołach smarkacze palą papierosy, jarają, wciągają i co tylko a on za komórki się bierze, żal..
Ostatnie zdanie Rokko to chyba najważniejszy wniosek - w końcu trzeba się zając tym tematem. Giertychowi wychodzi może lepiej, może gorzej, ale w końcu coś się ruszyło. Jakby nie patrzeć poprzednia ekipa rządząca nie zrobiła nic, a tylko mieszała z maturami...Rokko pisze:Dzieciaki musza sie nauczyc, ze ponosza odpowiedzialnosc za swoje czyny. No tylko nie wszystkie pomysly Romana w tej materii sa trafne. Wazna ze wreszcie zaczelo sie o tym mowic.
Bardziej gorzejbabeo83 pisze:może gorzej,
Wspomne tylko o amnestii maturalnejbabeo83 pisze:Jakby nie patrzeć poprzednia ekipa rządząca nie zrobiła nic, a tylko mieszała z maturami.
Wspomne tylko o amnestii maturalnej[/quote]babeo83 pisze:Jakby nie patrzeć poprzednia ekipa rządząca nie zrobiła nic, a tylko mieszała z maturami.
Jeżeli chcili się dostać na wymarzoną uczelnie to trzeba było się uczyćjacenty1812 pisze:No tylko że nikt tej amnestii maturalnej nie chciał przyjąc, a ci którzy ja przyujeli mieli problem na dostanie sie na wymarzona uczelnie.
Co ma wspólnego "dyskriminacja subkultur" z telefonami?jacenty1812 pisze:Pomijam że Roman dyskryminuje subkultury. A ten poomysł zakazem używania komórek jest PORONIONY.
A co inngeo robi Romek ?babeo83 pisze:Co innego zaostrzenie rygoru, które nie kosztuje nic
Jasne że tak. czyli 17-latek nie bedzie już mogł chodzić po 22-ej po ulicach, a 18-latek już będzie mógł.babeo83 pisze:Dziś pojawiła się propozycja, aby wprowadzić godzinę policyjną (godz.22.00) dla nieletnich. Pewnie powiesz, że to kolejny głupi pomysł i ograniczanie swobód obywatelskich?
A dlaczego tym się nie zajmie ?babeo83 pisze:a co innego sprawy czytso socjalne o których pisałeś
... a to ponoć ja mam utopijne poglądy. Totalnie rozwala mnie Twoje podejście do życia. Nie ma chyba żadengo aspektu życia który by Ci się podobał. Krytykujesz wszytsko co się da, a wszelkie próby zmian komentujesz, że są "poronione" Może nie mieszkasz w jakimś mega dużym mieście i nie wiesz, ale czasem naprawdę po 22 trudno jest przejść spokojnie osiedlem. Blokersi rosną jak gdzyby po deszczu i zapewne nie są to osoby pełnoletnie. Co do 17-latka i 18-lataka. Dokładnie tak jak piszesz. 18-latek ma prawo wracać nocą z pubu lub klubu a 17-latek - nie!jacenty1812 pisze:Jasne że tak. czyli 17-latek nie bedzie już mogł chodzić po 22-ej po ulicach, a 18-latek już będzie mógł.babeo83 pisze:Dziś pojawiła się propozycja, aby wprowadzić godzinę policyjną (godz.22.00) dla nieletnich. Pewnie powiesz, że to kolejny głupi pomysł i ograniczanie swobód obywatelskich?
A budżet jest z gumy?jacenty1812 pisze:A dlaczego tym się nie zajmie ?babeo83 pisze:a co innego sprawy czytso socjalne o których pisałeś
A za co możemy pochwalić nasz rząd, wymień chociaż jedną rzecz ? Becikowe ?babeo83 pisze:a to ponoć ja mam utopijne poglądy. Totalnie rozwala mnie Twoje podejście do życia. Nie ma chyba chyba żadengo aspektu życia który by Ci się podobał. Krytykujesz wszytsko co się, a wszelkie próby zmian komentujesz, że są "poronione"
No widzisz dla ciebie każdy kto stoi sobie spokojnie pod klatką i gada z kumplami jest niebezpieczny, a jak jeszcze jest to wieczorem i ma kaptur na głowie to juz zupełnie bandyta.babeo83 pisze:Blokersi rosną jak gdzyby po deszczu i zapewne nie są to osoby pełnoletnie
To od tego jest klatka schodowa? rozumiem pogadać sobie normalnie jak kolega z kolegą, ale pluć palić klnąć, to co? normalne? Współczuję Ci jeśli tak myślisz. Może jesteś jednym z nich?jacenty1812 pisze:babeo83 napisał/a:
Blokersi rosną jak gdzyby po deszczu i zapewne nie są to osoby pełnoletnie
No widzisz dla ciebie każdy kto stoi sobie spokojnie pod klatką i gada z kumplami jest niebezpieczny, a jak jeszcze jest to wieczorem i ma kaptur na głowie to juz zupełnie bandyta.