• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #737520  autor: miechurzanka
 03 sie 2014, 23:26
Witam czytających.
Od jakiegoś czasu malzonka moja jest w posiadaniu urządzenia jak w tytule. Lecz niestety nie posiada ono w ustawieniach j. polskiego. Uzywany jest w Metro PCS. Czy ktoś jest w stanie poinformować mnie o możliwościach dot. wprowadzenia j. polskiego w ustawieniach i menu telefonu. Czy jest możliwe dokonanie tej operacji na terenie US ? Jeżeli tak to jak lub gdzie ? Zamieszkuje na terenie NJ. Bardzo proszę o pomoc, gdyż chciałbym ulatwic zycie mojej zonie. Z góry za wszelka pomoc dziekuje.

miechurzanka

pret a partir

#737525  autor: bazooka
 03 sie 2014, 23:39
Bardzo niewiele rzeczy pozostaje po angielsku - menu główne ustawień - reszta w przypadku aplikacji posiadających język polski zostaje spolszczona przy zastosowaniu TEGO
Powinno zadziałać wszędzie, wystarczy załadować język polski.
Na pewno ułatwi to życie małżonce choć nie spolszczy całego oprogramowania. Zakładam jednak, że skoro mieszka w US, podstawowe zwrot z menu typu Storage, Baterry, Data usage, Aplications nie będą dla niej problemem :)

#740381  autor: miechurzanka
 14 sie 2014, 03:13
sebusy pisze:Bardzo niewiele rzeczy pozostaje po angielsku.....
Bardzo dziekuje Szanownemu Koledze za link. Lecz niestety nie do końca tak jest. Nieliczne apki doinstalowane ( m.in. Skype ) ulegly spolszczeniu. Nie mniej jednak bardzo dziekuje za odzew.

pozdrawiam

pret a partir

#740388  autor: bazooka
 14 sie 2014, 06:38
miechurzanka, te apki, które nie zawierają tłumaczenia nie spolszczą się.
Po angielsku pozostaje całe menu, jak napisałem wyżej - moim zdaniem to nie jest wiele, bo co chwilę w ustawienia Location service, Security czy Storage się nie wchodzi...
...nie ma za co :)