• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #703687  autor: saalenz
 12 mar 2014, 12:08
Witam. Tak jak w temacie, wczoraj mój "były" kot zrzucił mi telefon (alcatel one touch idol 6030x), z tego co mi wiadomo wszystko w nim jest połączone i trzeba wymieniać dużo rzeczy, dotyk, ekran i jeszcze coś, wszędzie gdzie się dowiadywałem, to naprawa około 400 zł. Wygląda to tak, że na ekranie jest bardzo mało widoczna kreska od lewej strony telefonu do prawej i ona oddziela dotyk działający od niedziałającego, czyli nad kreską telefon działa, a pod kreską już nie. I tutaj kieruję moje pytanie czy operator (t-mobile na abonament) przyjmie to na gwarancję, czy powie, że to uszkodzenie mechaniczne i naprawa na mój koszt?
Dziękuję za pomoc.

#703689  autor: darek638
 12 mar 2014, 12:12
Na 100% uszkodzenie mechaniczne i gwarancja tego nie obejmie. Naprawa na Twój koszt. No chyba, że miałeś jakieś ubezpieczenie telefonu.

Nigdy więcej Play.

#703809  autor: Kryniczanin
 13 mar 2014, 07:40
W 2011 3 miechy przed końcem gwarancji C902 wypadł mi z kieszeni na chodnik. I padł - biały ekran i nic więcej. Na szczęście nie było widać żadnych zewnętrznych śladów upadku. Poszedł na serwis i wróciło pół nowego sprawnego tela także czasami się udaje :D

#703811  autor: kamil1221
 13 mar 2014, 08:07
Czemu ludzie sądzą że jak kupują telefon w promocji u operatora to on im serwisuje telefon ? Za gwarancje odpowiada producent, nie operator.

Oczywiście że ewentualna naprawa będzie płatna dla Ciebie.

#703812  autor: piokuk
 13 mar 2014, 08:40
A za niezgodność towaru z umową przemądrzały Kamilu z Orange odpowiada sprzedawca. Nieprawdaż?

#703814  autor: kamil1221
 13 mar 2014, 08:58
A temat jest o niezgodności? O gwarancji.
Kolejna sprawa odpowiedzialność sprzedawcy - to nie sprawa Orange, tylko danego sklepu w którym towar został zakupiony.