• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #689016  autor: emerson
 09 sty 2014, 10:46
Witam, kupiłem nowy telefon (od dystrybutora, nie u operatora). Jako, że mało za ten telefon nie dałem chcę go w jakiś sposób ubezpieczyć. Jaka firma oferuje coś takiego jak ubezpieczenie telefonu? Póki co znalazłem jedynie mBank,ale jest to dla Klientów banku, którzy mają tam konto.
Dzięki z góry za podpowiedzi :)

#689025  autor: Niezgodna7
 09 sty 2014, 12:19
Może bezpośrednio uderz do PZU itp firm?
Tu podam Ci link, ale chyba trzeba być "uwiązanym" u każdego operatora:
http://www.gsmmaniak.pl/205004/ubezpiec ... -poradnik/

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#689175  autor: Precelos
 09 sty 2014, 22:21
Calm7 pisze:Może bezpośrednio uderz do PZU
pzu obecnie nie oferuje takich uslug dla klientow detalicznych z powodu wielu naduzyc w przeszlosci

Obrazek

#689526  autor: Stentor
 11 sty 2014, 10:18
Nie napisałeś na jaką okoliczność chcesz ubezpieczyć telefon.
Jaka by ona nie była uważnie zapoznaj się z warunkami ubezpieczania . Są one skonstruowane raczej bardzo restrykcyjnie w stosunku do klienta i dają co prawda poczucie bezpieczeństwa ale zazwyczaj jest to tylko poczucie i niema to wiele wspólnego z prawdziwą ochroną. A z własnego doświadczenia :) . Po zakupie nowej zabawki lepiej odczekać z miesiąc czy dwa aż trochę emocję opadaną i zazwyczaj okazuję się że ubezpieczanie nie bedzie już tak ważne.
Życzę przyjemności z korzystania nowego nabytku i jak najmniej upadków:)

Roman

#689539  autor: marcin1980
 11 sty 2014, 11:33
Jeżeli ubezpieczenie od kradzieży i chciałbyś coś ala AutoCasco samochodowe to raczej takiego ubezpieczenia nie ma.
Natomiast od uszkodzeń to było od razu ubezpieczyć tam gdzie kupowałeś chyba że sklep gdzie kupowałeś nie miał takiej opcji ale też takie ubezpieczenia to.... tylko nabijanie kasy dla nich, tak właśnie ubezpieczyłem swój telewizor bo mam małego dzieciaka i po dwóch latach stwierdziłem że kase wywaliłem w błoto :D.
Naprawdę zastanów się czy warto bo ubezpieczenie to z polowe wartości telefonu tak było w przypadku mego telewizora

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#693920  autor: Janek33
 28 sty 2014, 08:42
Najlepiej pójść do jakiegoś pośrednika, agencji ubezpieczeniowej. Ostatnio gdy ubezpieczałem samochód babka zapytała mnie, czy chcę coś jeszcze ubezpieczyć: dom, komórkę, zdrowie itd.

#694405  autor: Mika112
 29 sty 2014, 15:19
A nie proponował ci operator? Z tego co pamiętam za 10 zł miesięcznie masz ubezpieczony tel od praktycznie wszystkiego ...

Pozdrawiam wszystkich : )