Z góy przepraszam, jeśli wybrałem nieodpowiedni topic ...
Witam wszystkich
Mam problem, od zeszłego tyg. notorycznie, codziennie po 3-4 razy dzwoni do mnie niezidentyfikowany numer ( widać numer, nie jest on zastrzeżony ). Po odebraniu jest błoga cisza. Próba oddzwonienia kończy się niczym, nawet sygnału nie ma. Oczywiście na początku mówie sobie, wszystko może się zdarzyć i trzeba sprawę przeczekać. Niestety zaczyna się 2 tydzień i telefony nie milkną. Zacząłem dodawać każdy z numerów do blacklisty, aczkolwiek na niewiele mi się to zdało, gdyż numery co jeden telefon się zmieniają. Ogólnie zaczynają się wszystkie od 5xx xxx xxx - gdzie x to zupełnie random numerek.
Przewertowałem dośc dużo stron na internecie i niestety ludzie takowe problemy też mają, natomiast po wpisaniu konkretnego numeru w google czasami uda się otrzymać wynik i ludzie piszą, że wydzwaniają do nich jakieś automaty i sytuacja podobna jest do mojej.
Moi mili, czy ktoś z Was też się z czymś takim spotkał ? Jest to tak uciążliwe, że jeszcze tydzień i zgłaszam sprawę na policję gdyż wg polskiego prawa, podchodzi to pod konkretny artykuł i może być sprawca ukarany karą grzywny do 1500zł.
Natomiast w między czasie sprawę zgłosiłem do działu technicznego T-Mobile i niestety miałem oczekiwać 60h na rozwiązanie problemu. Mija już dużo więcej a sprawa ciągle w toku.
Ktoś mógłby jakoś w tej sprawie pomóc, co mógłbym zrobić?
...przed chwilą dostałem też telefon ... po wpisaniu w googlu:
http://kto-dzwonil.pl/index.php?numer=519351440
:\