• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #683550  autor: geffer
 17 gru 2013, 13:49
Z góy przepraszam, jeśli wybrałem nieodpowiedni topic ...

Witam wszystkich

Mam problem, od zeszłego tyg. notorycznie, codziennie po 3-4 razy dzwoni do mnie niezidentyfikowany numer ( widać numer, nie jest on zastrzeżony ). Po odebraniu jest błoga cisza. Próba oddzwonienia kończy się niczym, nawet sygnału nie ma. Oczywiście na początku mówie sobie, wszystko może się zdarzyć i trzeba sprawę przeczekać. Niestety zaczyna się 2 tydzień i telefony nie milkną. Zacząłem dodawać każdy z numerów do blacklisty, aczkolwiek na niewiele mi się to zdało, gdyż numery co jeden telefon się zmieniają. Ogólnie zaczynają się wszystkie od 5xx xxx xxx - gdzie x to zupełnie random numerek.

Przewertowałem dośc dużo stron na internecie i niestety ludzie takowe problemy też mają, natomiast po wpisaniu konkretnego numeru w google czasami uda się otrzymać wynik i ludzie piszą, że wydzwaniają do nich jakieś automaty i sytuacja podobna jest do mojej.

Moi mili, czy ktoś z Was też się z czymś takim spotkał ? Jest to tak uciążliwe, że jeszcze tydzień i zgłaszam sprawę na policję gdyż wg polskiego prawa, podchodzi to pod konkretny artykuł i może być sprawca ukarany karą grzywny do 1500zł.

Natomiast w między czasie sprawę zgłosiłem do działu technicznego T-Mobile i niestety miałem oczekiwać 60h na rozwiązanie problemu. Mija już dużo więcej a sprawa ciągle w toku.

Ktoś mógłby jakoś w tej sprawie pomóc, co mógłbym zrobić?

...przed chwilą dostałem też telefon ... po wpisaniu w googlu:
http://kto-dzwonil.pl/index.php?numer=519351440

:\

#683706  autor: Spioszek
 18 gru 2013, 00:31
Czasem w telefonach lub po pobraniu dodatkowej aplikacji możliwe jest ustawienie opcji by dzwonić do Ciebie mogły tylko osoby z twojej listy kontaktów.
Natomiast wszystkie inne osoby, których nie masz w książce telefonicznej będą blokowane.

Tylko nie wiem czy takie rozwiązanie Cię satysfakcjonuje.

#683724  autor: geffer
 18 gru 2013, 07:44
Tą aplikację mam wgraną standardowo w rom cm 11 na samsungu i9100, aczkolwiek niezbyt mnie ona satysfakcjonuje ... nic w takim razie jak nikt nie ma pomysłów należy chyba sprawę zgłosić na policję, a w międzyczasie oczekiwać na rozwiązanie też problemu przez mojego operatora T-mobile ...

Ewentualnie spróbuje jeszcze przyblokować wszystkie nieznane połączenia na tydzień czasu, może automat który wydzwania zobaczy, że nikt nie odbiera i wówczas problem się skończy.

Więcej pomysłów już nie mam :|

#683753  autor: zdaneek
 18 gru 2013, 10:56
Spróbuj zablokować tak jak mówisz bo faktycznie jest nieciekawie , nie mam pojęcia czemu tak się dzieje , a te połączenia w konkretnym przedziale czasowym i ile dziennie ich masz?

laur konsumenta

#683760  autor: geffer
 18 gru 2013, 11:18
nie zdarzyło się aby zostało wykonane do mnie połączenie po godz. 16

natomiast ewidentnie od godz. 8:00 właśnie do 16:00 mam z 3-4 dziennie takie połączenia ...

#684930  autor: paker
 23 gru 2013, 13:06
Zgłoś na policję.