• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #672012  autor: h5n1
 01 lis 2013, 23:07
Witam,

chciałbym zakupić Samsunga Note 3 (bez abonamentu, itp. tak żebym mógł go używać ze swoją kartą sim), ale zastanawiam się czy teraz jest na to dobry moment. Nigdy nie obserwowałem jak zachowują się ceny na rynku:
- czy warto kupować już teraz?
- czy przed świętami będą jeszcze niższe ceny?
- czy też w obecnym okresie przedświątecznym trzymane są one na wyższych poziomach bo jest popyt?
- może warto poczekać do nowego roku bo wówczas pojawią się jakieś wyprzedaże?

Pozdrawiam,
h5n1

#672138  autor: wtd
 02 lis 2013, 19:09
Spadają w funkcji czasu, to na pewno. Aczkolwiek w okresie przedświątecznym spadek ten z reguły jest mniejszy, a po świętach pojawiają się wyprzedaże, aczkolwiek w przypadku tak nowego modelu to jeżeli w ogóle będą jakieś obniżki to symboliczne. Zależy też czy mówimy o zakupie na allegro czy w jakimś sklepie, w tym drugim przypadku to bym nie liczył na spadki jeszcze przez jakiś czas.

#672709  autor: Morvius
 05 lis 2013, 17:53
w ofertach u operatorów jak najbardziej będą ale jak nie chcesz z sieci to raczej bym stawiał na szukanie okazji u kogoś kto wziął go od operatora ale chce go sprzedać, wtedy jakiś tam procent maleje jego cena, inny czas to też taki gdzie masz wyzbywanie się z magazynów zaległości ale to też nie jest za częste, proponuje przyczaić człowieka, który sobie ten sprzęt zakupił i nie potrafi się nim posługiwać i chce się go pozbyć albo zamienić ;)

Klasyczny obserwator wątku.

#677535  autor: kn
 25 lis 2013, 15:03
Styczen/luty/marzec

u operatorow zwykle juz w styczniu mozna cos w fajnej cenie znalezc

u nie operatorow (sklepy) zazwyczaj obnizki elektroniki sa luty/marzec (wyprzedaze)

#677980  autor: LysyAndroid
 27 lis 2013, 12:01
Luty/marzec - również bym obstawiał tą opcję patrząc na swoje doświadczenia..

Siedzimy, fajnie jest...

#678252  autor: mokika87
 28 lis 2013, 14:07
Rozumiem że jak mam teraz ofertę wzięcia tel na abonament to będzie to zły wybór ? po nowym roku będą tańsze w ofercie?

zarządzanie procesami

#678257  autor: Morvius
 28 lis 2013, 14:25
Prawdopodobnie tak ale wiesz, zawsze to i tak jest ruletka bo nigdy niczego nie można być pewnym na sto procent. Przykładowo cena się nie zmieni za telefon a jak się zmieni cena abonamentu na gorsze? Tego akurat też nie przewidzisz a o tym też trzeba pomyśleć.

Klasyczny obserwator wątku.

#679440  autor: MonikaZiomek
 02 gru 2013, 20:03
Ja nie zaobserwowałam, żeby w któreś konkretnie miesiące telefony były tańsze , droższe i owszem - grudzień.

#682145  autor: paker
 12 gru 2013, 13:01
Nie wiem w jakim są najtańsze ale wiem, że w grudniu są najdroższe :P

#682462  autor: LysyAndroid
 13 gru 2013, 15:23
Wiadome, w końcu święta, popyt rośnie :)

Siedzimy, fajnie jest...

#683239  autor: paazi
 16 gru 2013, 10:49
Najlepiej po nowym roku , styczeń , luty , wietrzenie magazynów itp. myślę że to dobry moment na zakup nowego sprzętu.

www.luxdentic.pl/

#683478  autor: Stentor
 17 gru 2013, 06:48
Jezeli wybierzesz miejsce zakupu na znanym portalu aukcyjnym to polecam moją metodę . Szukam tak zwanych okazji ale rozsądnych okazji. Wykorzystuję do tego kanał RSS . Instaluje czytnik na smartphonie i ustawiam sprawdzanie ofert co godzinkę czy czesciej . Kanał mozna skonfigurować na odpowiednią cenę i na inne parametry . Jak już wyselekcjonowana oferta wpadnie to sprawdzam oferenta w komentarzach i jak jest godny zaufania to kupuje . Ostatnie dwa telefony tak kupiłem. Jeden nówka z salony w zaplombowanym pudełku a drugi kupiony dla żony i się nie spodobał. Sprzedającym nie zależało na cenie ale zależało na szybkim pozbyciu się sprzętu.

Roman