• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #675392  autor: Emsi
 17 lis 2013, 19:30
Wczoraj potrzebowałem skorzystać z Messengera, po uruchomieniu zaktualizowałem aplikację i mam teraz całkiem nową wersję. Wszystko elegancko śmiga, tylko powstał jeden zasadniczy problem. Nie wiem jak się z niej wylogować?!
Cały czas byłem dostępny, przychodziły mi wiadomości, znajomi napierali do mnie, a bateria jak wiadomo długo nie pociągnie. Pomogło dopiero zalogowanie się na "fejsie" i w ustawieniu zabezpieczeń zamknięcie aktywnych sesji. Ale mnie interesuje wylogowanie z poziomu telefonu. Wie ktoś jak?

#675404  autor: wtd
 17 lis 2013, 20:14
Dostępny? Jeżeli apka nie jest otwarta w danym momencie (przez otwarta rozumiem że w danym momencie zajmuje cały ekran) to powinieneś mieć chyba status "dostępny przez komórkę", bez zielonego kwadracika/kropki, tylko z ikoną telefonu. Ew. jeżeli wygląda tak jak nowa wersja na ios to wchodzisz w listę osób, na górze wybierasz aktywni i tam twój profil powinien być na samej górze, klikasz suwak przy nim.

#675438  autor: Emsi
 17 lis 2013, 22:30
W poprzedniej wersji dało się po prostu wylogować i święty spokój. A przy tej nowej niby apkę miałem wyłączoną, wyszedłem sobie z domu, a tu kilka osób na raz do mnie pisze. Upewnię się jeszcze z tym suwakiem, bo wydaje mi się, że to nic nie dawało.

#675441  autor: wtd
 17 lis 2013, 22:36
Osoby mogą do ciebie pisać, wiadomości dostajesz od razu, ale one nie widzą cię jako dostępnego (jak pisałem wyżej, jest ikonka telefonu) jeżeli przeszkadza ci że telefon dzwoni, buczy i wyświetla co chwilę powiadomienia to możesz je zablokować dla tej konkretnej aplikacji w ustawianiach telefonu.

#675460  autor: Emsi
 17 lis 2013, 23:16
No to jest to bez sensu. W poprzedniej wersji mogłem mieć uruchomioną "w tle" tak jak obecną i być ciągle dostępny, ale też mogłem wylogować się jak nie potrzebowałem. I jeżeli tego nie ma w obecnej wersji, to oznacza, że zepsuli ją doszczętnie!

#675624  autor: user_delete19
 18 lis 2013, 13:51
parcie na bycie 'always-on' (whatsapp/viber tez nie umozliwiaja wylogowania i jest to feauter bo jak byla opcja wylogowania to uzytkownicy sie 'gubili' - dla mnie skrajnie debilny argument, no ale)... biorac pod uwage, ze fb messegner chce zastapic sms (mozliwosc wysylania wiadomosci do osob z messengerem ale bez konta na fb) to ich zachowanie nie dziwi az tak bardzo (nie znaczy, ze sie z tym zgadzam)

#675768  autor: Emsi
 18 lis 2013, 21:56
Jeżeli chodzi o mnie to jestem daleki od zabawy w facebooka, mam tam jedynie konto ze względu na kontakt ze znajomymi i podgląd tego co się dzieje na świecie - w myśl "jak nie ma cię to na fejsie, to tak jakbyś umarł dla świata" ... ;) Wystarczyłaby mi nawet sama w/w aplikacja, ale z lekka poirytował mnie fakt, który jest głównym wątkiem tego tematu. Nie przeszkadza mi, że telefon powiadamia o nowych wiadomościach itd., a jedynie chcę wylogowywać apkę ze względu na oszczędność baterii.
Mam nadzieję, że w kliknięcie "Zakończ" przy Messengerze w menedżerze zadań pomoże. ;)

#675994  autor: wtd
 19 lis 2013, 17:41
Mam nadzieję, że w kliknięcie "Zakończ" przy Messengerze w menedżerze zadań pomoże.
Wątpię. Zresztą ten pojedynczy proces odbierający wiadomości raczej nie wpływa jakoś zauważalnie na żywotność baterii. U mnie na ios zainstalowanie messangera nic nie zmieniło w tej kwestii (aczkolwiek wcześniej miałem zwykłą apkę fb na którą i tak przychodziły wiadomości).

#676412  autor: marcinek243
 21 lis 2013, 07:05
Ikona telefonu jest tylko przy zainstalowaniu FB nie messengera który powodóje to że jesteś cały czas aktywny.