• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #662850  autor: piotrek555
 19 wrz 2013, 16:32
:?: Tak się zastanawiam. Będąc w pracy nie mogę mieć ze sobą telefonu, a nawet jeśli mam go w kieszeni to i tak z niego nigdy nie korzystam bo nie mam jak. I pytanie co jest lepsze dla telefonu i baterii, wyłączanie go za każdym razem czy może wyciszenie i zostawienie w schowku??

#662852  autor: Niezgodna7
 19 wrz 2013, 16:57
Jeśli to prosty telefon, typu nokia 3110, to wyłączaj. Jeśli smartfon, to dawaj w tryb samolotowy. Jeśli jednak ten telefon jest jedynym źródłem kontaktu z Twoją rodziną - tylko wyciszanie wchodzi w grę.
Hej.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#663797  autor: piotrek555
 24 wrz 2013, 11:31
Chodzi o to czy jak będę tak często włączał/wyłączał tel nie wpłynie to negatywnie na żywotność baterii itp :wink: . A tel to Nokia E52.

#664078  autor: maniek89
 25 wrz 2013, 17:30
Ewentualnie wycisz telefon i wyłącz wibrację. Ustaw sobie taki profil tylko w pracy. Zawsze ktos będzie mógł ci napisac chociaz smsa a ty w dogodnym momencie sprawdzisz czy nic do ciebie nie przyszło i ewentualnie skontaktujesz się z daną osobą.

#672907  autor: Pasqd
 06 lis 2013, 14:06
Nokia E52 ma baterię litowo-polimerową. Dla tej konkretnej baterii MA znaczenie poziom naładowania i warunki w jakich się ją użytkuje, np. bateria ta nie lubi niskiego napięcia, więc należy ją doładowywać jak najczęściej, ale gdy już jest naładowana nie lubi wysokich temperatur. Jeśli chcesz tylko zwiększyć czas pracy telefonu bez ładowania to włącz tryb oszczędzania energii (w menu pod przyciskiem zasilania), a telefon będzie jej zużywał minimalne ilości, a będzie można się z Tobą skontaktować. Jeśli chcesz jeszcze bardziej ograniczyć zużycie energii to dodatkowo przejdź w tryb off-line (również pod przyciskiem zasilania), ale telefon nie będzie komunikował się z siecią, więc nie będzie z Tobą kontaktu ;)

Marcin Kowalski