• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #666257  autor: pabloss
 06 paź 2013, 21:04
Witajcie!
Uprzedzę iż nie jestem obeznany w tematach i nie wiem czy takowy już był.
Do rzeczy, nęka mnie "stara miłość".
Pisze z darmowych bramek sms - z internetu. Co dostaję na telefon.
Jest to około 20-30 sms'ów dziennie! Od roku czasu...
Pytanie do Was, czy jest jakiś program na telefon by zablokować te bramki sms?
Próbowałem wysyłać sms o treści NIE czy tam STOP. - na numery bramek. - niby coś tam aktywowano lecz nie dało to żadnego rezultatu. Sms'y dalej przychodzą.
Operator też nic nie zrobi (t-mobile) nie może tego zablokować.
A numeru zmienić niby nie mogę gdyż jest on w mix'ie.
Na policję za bardzo tego zgłaszać nie chcę...
Czekam na jakiś odzew. Pozdrawiam!

#666277  autor: ja.michal
 06 paź 2013, 23:53
pabloss pisze: A numeru zmienić niby nie mogę gdyż jest on w mix'ie.
Z technicznej strony nie powinno być problemu. Nie wiem jak w MIXie, ale w abonamencie zmiana numeru telefonu (na tej samej karcie SIM, stary przestaje działać) kosztuje koło 60 zł.
Najlepiej przejdź się do punktu T-Mobile, a jeszcze lepiej zadzwoń na infolinię Mixa w T-Mobile i wszystko powinni dokładnie wyjaśnić.

#666703  autor: Precelos
 09 paź 2013, 08:29
pabloss pisze:Pytanie do Was, czy jest jakiś program na telefon by zablokować te bramki sms?
najlepszy to art. 190a kk.
postrasz tylko na poczatek

Obrazek

#666735  autor: german
 09 paź 2013, 12:21
Zmień numer i tyle :D

#666738  autor: mikkel
 09 paź 2013, 12:34
Najlepiej w telefonie wrzucić numer/numery do czarnej listy. Osoba wysyłająca nie wie wtedy że wiadomość poszła do spamu a Ty nawet nie otrzymujesz sygnału, ewentualnie sprawdzasz sobie folder od spamu. Zmiana numeru może jest wyjściem ale ta dziewczyna może go zdobyć po jakimś czasie i co? znów będziesz uciekał?
Pozatym kojarzę że kiedyś można było wyłączyć smsy z bramek, tylko nie wiem jak to teraz wygląda.

#666743  autor: Precelos
 09 paź 2013, 13:07
german pisze:Zmień numer i tyle :D
PRZEZ JAKAS GLUPIA BABE ZMIENAIC NR TELEFONU?
bardzo nierozsadne, takie rzeczy robia malolaci, zadna powazna osoba tak nie bedzie robic, poza tym jak juz wspomnial kolega wyzej zdobycie w obecnych czasach nr telefonu to pikus
i co po miesiacu znow ma zmienic nr?

jak nic nie da postraszenie to wtedy tzreba isc na policje jedna wizyta policji powinna wystarczyc,

Obrazek

#666763  autor: german
 09 paź 2013, 15:50
Precelos pisze:
german pisze:Zmień numer i tyle :D
PRZEZ JAKAS GLUPIA BABE ZMIENAIC NR TELEFONU?
bardzo nierozsadne, takie rzeczy robia malolaci, zadna powazna osoba tak nie bedzie robic, poza tym jak juz wspomnial kolega wyzej zdobycie w obecnych czasach nr telefonu to pikus
i co po miesiacu znow ma zmienic nr?

jak nic nie da postraszenie to wtedy tzreba isc na policje jedna wizyta policji powinna wystarczyc,
Wiesz, to zależy. Jeżeli baba przyjdzie z dzieckiem, gorsze jeżeli nie z twoim, lepiej zmienić, no to już inny temat, kolega o tym nie mówił :smt006 .
Na prostych Nokiach jest taka usługa.
Jak baba będzie mądra, to zobaczymy :D