• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #664742  autor: pawcio1978
 28 wrz 2013, 16:57
Czy polecacie UC Browser? Czy kompresuje strony www po stronie serwera? Jak z stabilnoscia: samego UC Browser, nawiazanego polaczenia? Czy i jak importowac zakladki nie majac dostepu do PC?
Czy lepiej pozostac przy Operze Mini.

#664771  autor: mp107
 28 wrz 2013, 19:40
Używałem (a właściwie to testowałem) jakiś czas UCBrowser w wersji na Symbiana.
Podobnie jak w Operze Mini strony są kompresowane po stronie serwera.
Wydaje mi się, że UCBrowser jest tak samo stabilny jak Opera Mini. Nie ma problemów z nagłymi wyłączeniami aplikacji itp.
W sprawie importu zakładek to niestety nie wiem czy jest taka możliwość.

UCBrowser ma zaletę w postaci możliwości pobierania plików do chmury (zwanej UCDisk). Można tej funkcji też używać jak dysku internetowego. Jego pojemność to 50MB.
Z wad to w moim odczuciu okno programu jest zbyt "przeładowane", tzn. jest wiele funkcji dostępnych, ale korzystanie z nich nie jest dla mnie intuicyjne.

Uprzedzam, że porównuję wersje symbianowe Opery Mini i UCBrowsera. Wersje dla innych platform mogą się różnić.

Myślę, że warto przetestować przez jakiś czas obie przeglądarki i samemu dokonać wyboru.

#664819  autor: pawcio1978
 29 wrz 2013, 00:58
Mam Symbiana S60:p

Czy UCBrowser lepiej czy gorzej radzi sobie z wystwietlaniem stron, ktore sprawiaja klopot Operze Mini?
Czy UCBrowser ma problem z zrywaniem lub nawiazaniem polaczenia?
Czy (nie)obsluguje Flasha?

#665110  autor: mp107
 30 wrz 2013, 19:30
UCBrowser testowałem już spory czas temu.
Flasha nie ma na żadnej przeglądarce na Symbiana.
Kiedyś był na Skyfire, ale to już nie wróci. :cry:
Aktualnie już nie używam UCBrowsera, więc na resztę pytań nie znam odpowiedzi.

#665539  autor: pawcio1978
 02 paź 2013, 18:54
Dzieki. Niestety, Skyfire zostal ograniczony do: Wujka Sama, Cioci Eli, Listka Klonowego