Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Czy polecacie UC Browser? Czy kompresuje strony www po stronie serwera? Jak z stabilnoscia: samego UC Browser, nawiazanego polaczenia? Czy i jak importowac zakladki nie majac dostepu do PC?
Czy lepiej pozostac przy Operze Mini.
Używałem (a właściwie to testowałem) jakiś czas UCBrowser w wersji na Symbiana.
Podobnie jak w Operze Mini strony są kompresowane po stronie serwera.
Wydaje mi się, że UCBrowser jest tak samo stabilny jak Opera Mini. Nie ma problemów z nagłymi wyłączeniami aplikacji itp.
W sprawie importu zakładek to niestety nie wiem czy jest taka możliwość.
UCBrowser ma zaletę w postaci możliwości pobierania plików do chmury (zwanej UCDisk). Można tej funkcji też używać jak dysku internetowego. Jego pojemność to 50MB.
Z wad to w moim odczuciu okno programu jest zbyt "przeładowane", tzn. jest wiele funkcji dostępnych, ale korzystanie z nich nie jest dla mnie intuicyjne.
Uprzedzam, że porównuję wersje symbianowe Opery Mini i UCBrowsera. Wersje dla innych platform mogą się różnić.
Myślę, że warto przetestować przez jakiś czas obie przeglądarki i samemu dokonać wyboru.
Czy UCBrowser lepiej czy gorzej radzi sobie z wystwietlaniem stron, ktore sprawiaja klopot Operze Mini?
Czy UCBrowser ma problem z zrywaniem lub nawiazaniem polaczenia?
Czy (nie)obsluguje Flasha?
UCBrowser testowałem już spory czas temu.
Flasha nie ma na żadnej przeglądarce na Symbiana.
Kiedyś był na Skyfire, ale to już nie wróci.
Aktualnie już nie używam UCBrowsera, więc na resztę pytań nie znam odpowiedzi.