• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #575371  autor: ZBYCHOKRIS
 16 sie 2012, 18:18
Mam samsunga galaxy ace i ofert play lubię to.
Gdy wszedłem w USTAWIENIA>KOMUNIKACJA>OPERATORZY SIECI było tam napisane Play, Areo2, T-mobile.pl,Orange i Plus. Niechcący kliknąłem na Areo2.
O co chodzi z tymi operatorami sieci? Jest nam też napisane "Wybieraj automatycznie(automatycznie wybieraj preferowaną sieć)". Nie wiem co było wcześniej zaznaczone. Jeśli nie wybiorę Play to weźmie mi kasę?

Piwo to moje paliwo, fajki rozrywką sex nałogiem, a zioło mym bogiem...

#575480  autor: NokiaUser
 17 sie 2012, 07:42
W Play możesz korzystać z 3 sieci, a raczej zasięgów tych sieci: Play, Plus, Orange. I między innymi dlatego są "Operatorzy sieci" - możesz ręcznie wybrać, z zasięgu której sieci chcesz korzystać. A "wybieraj automatycznie" oznacza że telefon będzie sam wybierał sieć, która ma najsilniejszy sygnał. Play w tej kwestii to ewenement - we wszystkich innych sieciach jest zasięg tylko jednej sieci, np. w Plusie jest tylko zasięg Plusa itp. Zapytasz pewnie, do czego więc w tych sieciach przydadzą się "Operatorzy sieci"? A no na przykład do tego, żeby będąc blisko granicy, wybrać ręcznie np. Plusa (jeśli nasza sieć to Plus) żeby telefon nie połączył się z siecią roamingową.