Witam! Jako że nie znalazłem odpowiedniego tematu na forum, chciałbym założyć ankietę, dzięki której dowiemy się jakie według Was marki telefonów mają najlepsze anteny w swoich telefonach. Nadmienię iż temat tyczy się tylko nowszych smartfonów.
- Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
ciezko wybrac konkretnego producenta
w ofercie kazdego antena jest na gorze, badz dole telefonu
wg mnie najlepiej "zbiera" zasieg antena umieszczona na gorze, jak np nokia e51 - wspomniana wyzej
w ofercie kazdego antena jest na gorze, badz dole telefonu
wg mnie najlepiej "zbiera" zasieg antena umieszczona na gorze, jak np nokia e51 - wspomniana wyzej
Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl
Najlepszą antenę ma moja stara Nokia 6650. Natomiast Xperia Neo ma jakąś lichotę, która pod nadajnikiem pokazuje połowę kresek zasięgu...
BTW. zależy od modelu. Ankieta do duszy
BTW. zależy od modelu. Ankieta do duszy

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
Jeśli chcemy mieć dobry sygnał w telefonie to po pierwsze nie trzeba podczas rozmów trzymać za obudowę w miejscu gdzie jest antena.
Jeśli chodzi o moje subiektywne odczucia to najlepszym miejscem na antenę jest dół telefonu, ponieważ wiele osób odruchowo dociska kciukiem tylną obudowę do ucha na wysokości głośnika.
W telefonach które miałem okazję testować (Samsungi Spica, Galaxy mini, Galaxy S2, HTC DHD, Nokia 5800) jeśli trzymamy za boki obudowy w połowie wysokości telefonu i nie dociskamy za mocno do policzka nie nie powinno być problemów z jakością rozmowy, a jeśli złapiemy za antenę potrafią zniknąć kreski zasięgu i jakość się pogorszy.
Poza tym zależy jeszcze w jakim standardzie odbieramy zasięg. Jeśli chodzi o mojego Playa to w większej odległości od nadajnika dużo lepiej słychać na umts 900 niż edge 900 nawet jeśli sygnał 2g ma większą moc.
Jeśli chodzi o moje subiektywne odczucia to najlepszym miejscem na antenę jest dół telefonu, ponieważ wiele osób odruchowo dociska kciukiem tylną obudowę do ucha na wysokości głośnika.
W telefonach które miałem okazję testować (Samsungi Spica, Galaxy mini, Galaxy S2, HTC DHD, Nokia 5800) jeśli trzymamy za boki obudowy w połowie wysokości telefonu i nie dociskamy za mocno do policzka nie nie powinno być problemów z jakością rozmowy, a jeśli złapiemy za antenę potrafią zniknąć kreski zasięgu i jakość się pogorszy.
Poza tym zależy jeszcze w jakim standardzie odbieramy zasięg. Jeśli chodzi o mojego Playa to w większej odległości od nadajnika dużo lepiej słychać na umts 900 niż edge 900 nawet jeśli sygnał 2g ma większą moc.
Nie widzę problemów z zasięgiem w moim SE K330. Nie jest to zbyt komórka wyposażona w dużo funkcji ale jeśli chodzi o zasięg nie widzę nic złego.
Nieprawda. To wszystko zależy od jakości tej anteny, użytych podzespołów, dopracowanego oprogramowania. Niestety z zasięgiem kiepsko wypadają te niby wypasione smartfony a podejrzewam ze dlatego ze tam producent musi upchać więcej elektroniki, i na czymś zawsze oszczędzają.Widac w krajach bardziej cywilizowanych niz Polska maja lepsze pokrycie zasięgiem i producenci lekceważą ta sprawę.ania19861 pisze:Według mnie również antena na górze tel zbiera najlepiej zasięg...
Miałem wiele telefonów ale jeden z lepszych jesli chodzi o zasieg to był samsung b2710 który ma antene na dole. Lepiej ściąga sygnał niz taka nokia e51 ktora ma antene na górze , ktora co prawda ma zasięg świetny ale zasłaniając antenę szybciej traci zasieg niz b2710 w takich samych warunkach.
No widzisz a mi sie wydawało inaczej...Tak szczerze mówiąc sieć komórkowa też ma wiele wspólnego z zasięgiem bo u mnie np plus nie łapał w ogóle zasięgu :/Ramirez pisze:Nieprawda. To wszystko zależy od jakości tej anteny, użytych podzespołów, dopracowanego oprogramowania. Niestety z zasięgiem kiepsko wypadają te niby wypasione smartfony a podejrzewam ze dlatego ze tam producent musi upchać więcej elektroniki, i na czymś zawsze oszczędzają.Widac w krajach bardziej cywilizowanych niz Polska maja lepsze pokrycie zasięgiem i producenci lekceważą ta sprawę.ania19861 pisze:Według mnie również antena na górze tel zbiera najlepiej zasięg...
Miałem wiele telefonów ale jeden z lepszych jesli chodzi o zasieg to był samsung b2710 który ma antene na dole. Lepiej ściąga sygnał niz taka nokia e51 ktora ma antene na górze , ktora co prawda ma zasięg świetny ale zasłaniając antenę szybciej traci zasieg niz b2710 w takich samych warunkach.
porcelana wyprzedaże