• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #562927  autor: aizo
 23 cze 2012, 19:53
Sąsiad(piętro wyżej, taki sam układ mieszkania) ma remont.
Ja natomiast od kilku dni zauważyłem w domu problemy z zasięgiem.
Orange oraz Play. Różne telefony. Głównie problem występuje w łazience. Gdzie jeszcze parę dni temu było można bez problemu rozmawiać, czy śmigać po necie.
Teraz się nie da.Zasięg skacze bardzo. Od ,,zera,, po prawie max.

Według mnie sąsiad mógł sobie coś założyć, w domu. Innego wytłumaczenia nie widzę.(bo co podwójna awaria?)
Jak napisałem różne sieci, różne telefony, różne karty.
Czy coś mógł oczywiście przypadkowo zamontować w domu co osłabia sygnał?

Dodam, że na dachu mam nadajnik Play.

Połączenie nie może być zrealizowane.

#562929  autor: Maniiiek
 23 cze 2012, 20:10
Albo jakieś urządzenie generuje zakłócenia albo położył jakąś folię aluminiową na podłogę, lub blachę i Cię zekranował.

#562930  autor: drcox
 23 cze 2012, 20:17
... a to że masz BTSa nad głową wcale nie oznacza że zasięg w kibelku będzie dobry, bo anteny prawie w ogóle nie promieniują nad i pod antenę.

#562935  autor: aizo
 23 cze 2012, 20:48
To wiem.Napisałem jako dodatek.

Było zawsze super, a od paru dni pupa. Nie wiem co tam se ziomek zmontował ale go zapytam :d

Połączenie nie może być zrealizowane.

#562938  autor: Edmund
 23 cze 2012, 21:01
Ja mam np. ocieplony dom i na to są płyty blaszane położone i mam problemy z zasięgiem Orange, więc duża szansa że położył jakiś metal na podłodze..

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#562973  autor: Gregorij
 23 cze 2012, 23:13
Nie wytłumaczyłeś jaki to budynek, ale ja bym na pierwszym miejscu stawiał na ogrzewanie podłogowe, lub jakaś nowa posadzka z izolacją.I jeszcze blaszana wanna na pół łazienki. A blacha na dachu, potrafi prawie całkowicie pozbawić zasięgu.