• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #542262  autor: Andrzej24
 22 mar 2012, 13:17
Witam.
Mam problem z modemem 3G w tym netbooku. Polega to na tym, że po dłuższym użytkowaniu internetu modem zaczyna znikać i pojawiać się w komputerze. Widać to szczególnie w menadżerze urządzeń. Widać tam jak znika i pojawia się. Zawsze się tak dzieje pod obciążeniem (pobieraniu) lub dłuższym użytkowaniu. Co to może być przyczyną. Czy przypadkiem modem nie przegrzewa się, czy może jest uszkodzony?
Miał ktoś może takie objawy? modem ( HP un2420) jest wbudowany w netbooka. Wyjmowałem go, czyściłem styki i nic.

#542557  autor: kerim36
 23 mar 2012, 20:03
Andrzej24 pisze:Czy przypadkiem modem nie przegrzewa się, czy może jest uszkodzony?
mysle, ze temperatura robi sie za wysoka - do reklamacji

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#552832  autor: Stokrotkalily
 08 maja 2012, 19:40
Miałam ten sam problem z połączeniem, ponieważ sama posiadałam takiego notebooka, wzięłam go w Orange. Jeśli też posiadasz z tej sieci internet, to masz odpowiedź na to, dlaczego zrywa Ci połączenie. Bowiem, kiedy wyjęłam kartę i korzystałam z internetu poprzez router wi-fi, nie było żadnego problemu i nic nie rozłączało mi internetu :D

#552837  autor: Maniiiek
 08 maja 2012, 20:01
Miałam ten sam problem z połączeniem, ponieważ sama posiadałam takiego notebooka, wzięłam go w Orange. Jeśli też posiadasz z tej sieci internet, to masz odpowiedź na to, dlaczego zrywa Ci połączenie. Bowiem, kiedy wyjęłam kartę i korzystałam z internetu poprzez router wi-fi, nie było żadnego problemu i nic nie rozłączało mi internetu
Zanik zasięgu sieci niema nic wspólnego z gubieniem urządzenia. Modem się po prostu przegrzewa i to jest przyczyną problemów.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.