• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #497577  autor: pitrek02
 18 sie 2011, 19:34
Witam

Za niecały miesiąc, firma wysyła mnie na Wyżynę Wschodniosyberyjską (nie pytajcie proszę, w jakim celu :wink:). Słyszałem, że ta część Rosji ma spory problem z zasięgiem, tak więc zainteresowałem się telefonią satelitarną. Podobno jest najlepszą alternatywą dla zwykłych telefonów. Spędzę tam kilka tygodni, tak więc chciałbym mieć jakikolwiek bezpośredni kontakt z rodziną. Znajomi polecili mi taki internet satelitarny. Podobno mają najlepsze oferty i nie ma większych problemów z wypożyczeniem aparatów. Co o tym sądzicie?
Może znacie coś innego?
Liczę na pomoc!

Pozdrawiam!

#497593  autor: Kaczy
 18 sie 2011, 20:48
Ciekawe to. Dosyć znaną firmą jest http://www.ts2.pl/pl/ , ale nie wiem czy oni wypożyczają telefony. Chyba większość zajmuje się sprzedażą.

...::: Made for loneliness :::...

#497664  autor: kerim36
 19 sie 2011, 06:18
pitrek02 pisze: Znajomi polecili mi taki internet satelitarny.
juz na pierwszej stronie byk: "wyporzyczenia" :-D

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#497668  autor: thonka
 19 sie 2011, 08:43
Kaczy, po lewej stronie pisza, ze wypozyczaja :)

pitrek02, raz sprawdz zasieg satelitow danej sieci - nie wszystkie maja dobrze rozbudowana siatke. po drugie trzymaj sie mocno za kieszen. trzecie - internet jest predkosciowo na poziomie 2-4kB/s, do maila sie nada, ale bez zadnych innych szalenstw.

ceny wynajmu telefonow na stronie, ktora podales maja takie same jak ts2.pl, a moim zdaniem mimo wszystko ci drudzy sa bardziej renomowana firma.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#498114  autor: DanielR
 20 sie 2011, 23:33
pitrek02 pisze:Liczę na pomoc!
A może NavSim.pl...? :wink: