• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #490704  autor: cichy85
 20 lip 2011, 15:03
Mam taki problem. Zostałem wezwany na policje bo korzystałem (a dokładniej mój numer korzystał) przez jakiś czas z kradzionego telefonu. Pokazali mi ten telefon i w życiu nawet nie miałem go w rękach. Nikomu nie daję mojej karty SIM ani sam nie wkładam swojej do innych telefonów. Jest możliwe, że ktoś podrobił/sfałszował/skopiował moją kartę SIM?

Dodam, że ok. 2 lat temu zmieniałem kartę SIM zmieniając operatora z ery na play'a. Numer pozostawiłem ten sam. Natomiast co ze starą kartą SIM się stało to już nie pamiętam.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2011, 15:19 przez cichy85, łącznie zmieniany 1 raz.

#490710  autor: kerim36
 20 lip 2011, 15:32
pozostaje tylko wyjasnic co i jak

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#490742  autor: mkowalski
 20 lip 2011, 17:12
cichy85 pisze:Zostałem wezwany na policje bo korzystałem (a dokładniej mój numer korzystał) przez jakiś czas z kradzionego telefonu.
Zażądaj przedstawienia dokładnych informacji w tej sprawie - sam numer telefonu nie wystarczy.

W dokumentach powinna być para IMEI-IMSI (IMSI to numer, który jednoznacznie identyfikuje kartę SIM). Potem wystarczy porównać ten właśnie IMSI z IMSI posiadanej przez Ciebie karty.
cichy85 pisze:Jest możliwe, że ktoś podrobił/sfałszował/skopiował moją kartę SIM?
W aktualnie wykorzystywanych kartach nie jest to możliwe. Od wielu lat w użyciu są karty, których praktycznie nie da się skopiować.

#491394  autor: senshiro
 23 lip 2011, 00:40
Pewnie błąd, ktoś źle przepisał jakąś cyfrę i tyle...

Obrazek