Skusiłem się napisać ten temat gdyż odkąd korzystam, mimo, że sporadycznie to wystarczyło mi to, by dojść do jednego ważnego wniosku - uważam, że przeglądanie na małym ekranie wciąż jest ograniczone tym, właśnie tym, że nie jesteśmy na komputerze a na czymś małym. A teraz do sedna sprawy - mam iPhona, maszynę do internetu, Opere, niedościgniętą przeglądarkę na urządzenia mobilne. I teraz co do tego nie rozwinięcia i ograniczenia - mimo posiadania idealnego urządzenia przenośnego, najlepszej przeglądarki wciąż mamy do czynienia z wieloma ograniczeniami. Nic nie dały duże ekrany, nic nie dały web browsery takie jak na kompa. Loguję się na NK i odpala mi wersja mobilna tego portalu, dobra na moją V3ke a nie iPhona. Różne rozwijane menu, fora internetowe, wyskakujące w nich okienka, paski, dodatki, które bynajmniej są integralną częścią strony www a nie np. Javy, Adobe Flasha nie działają.
Pytanie dlaczego mimo takiego rozwoju tej branży mamy nadal takie problemy i dlaczego urządzenia na pełnowartościowej przeglądarce używają wersji mobile stron skoro potencjał jest znacznie wyższy?
Pytanie dlaczego mimo takiego rozwoju tej branży mamy nadal takie problemy i dlaczego urządzenia na pełnowartościowej przeglądarce używają wersji mobile stron skoro potencjał jest znacznie wyższy?