nie znalazłem podobnego tematu więc zakładam nowy, mam nadzieję, że pomoże innym znaleść odpowiedzi na pytania, na ktore mi przyszło szukać długo.
Po testach i porównywaniu ofert różnych banków i usług dostępu do mobilnego internetu wybrałem ciekawy zestaw rozwiązań dla osób potrzebujących stałego dostępu do notowań ciągłych Giełdy Papierów Wartościowych.
Niestety niewiele banków w Polsce posiada aplikację notowań na telefony komórkowe z ciekawszych znalazłem BOŚiowe, lecz ze względu na konieczność posiadania konkretnych modeli telefonów - nie na każdym aplikacja zadziała wybrałem coś uniwersalnego:
z moich spostrzeżeń wynika, że tylko w BZ WBK notowania ciągłe dla urządzeń mobilnych są w postaci xHTML dzięki czemu działają na większości telefonów z zainstalowaną np. Operą Mini, ważna jest tu również czytelność czcionki a w przypadku niektórych aplikacji zrobionych w Javie w zależności od modelu i wyświetlacza może być z czytelnością różnie.
Gdy wybrałem już bank (trochę trwało założenie rachunku) rozglądnąłem się za przydatnym do tego telefonem z dużym wyświetlaczem i co ważne dla szybkości składania zleceń nie tylko dotykowym wyświetlaczem potrzebna była więc klawiatura QWERTY, która znalazłem w telefonie Nokia N97mini. Oczywiście ile osób tyle opinii o różnych modelach telefonu, w założeniu ten miał mi umożliwiać zarabianie na GPW.
Pozostało wybrać ofertę dostępu do internetu, ponieważ w jarosławiu (podkarpacie) zasięg play jest tragiczny, wybrałem na próbę mBank mobile taryfa 19groszy dla przenoszących numer z pakietem 50MB za free co miesiąc. Miał to być test i zdawałem sobie sprawę, że taki pakiet to za mało, ale miło się rozczarowałem, stronki mobilne BZ WBK zajmują tak nie wiele, że pakiecik wystarcza na cały miesiąc, oczywiście nie odświeżam strony co kilka sekund

)
Reasumując wybrałem:
Dom Maklerski BZ WBK z promocją rachunku "Młody Rekin" (0,25% prowizji od każdej transakcji, pozostałe banki mają 0,38-0,40% prowizji), promocja dla studentów poniżej 26 roku życia;
mBank mobile taryfa 19 gr + 50MB co miesiąc za free, promocja dla przenoszących numer
telefon Nokia n97 mini
Wydałem raz na telefon komórkowy, doładowanie 5 zł w mBanku starczy na 60 dni, a internet jest za free.
Podsumowując 2 konkurencyjne banki mBank i BZ WBK a dobierając odpowiednio dla siebie parametry usług można dużo zaoszczędzić