• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #392963  autor: Animatter
 13 mar 2010, 17:19
Witam, miałem dziś mały problem. Kilka dni temu zaktualizował mi się klient GG do wersji 2.12(6) w wersji na symbiana (e75). Poszedłem na miasto z włączonym GG w tle, (apn internet w play fresh + włączony pakiet na internet, sieć macierzysta) i po 3h stwierdziłem, że tel się nagrzał dość mocno. Wyszło na to, że GG zjadł mi w te 3h prawie całą baterię, wysłał 24 mega, odebrał 21. To są dane z rejestru nokii (w gg statystki pokazywały około 300kb razem). Oczywiście zjadło mi 50 mega z pakietu. Czy ktoś miał już podobny przypadek? Dodam, że zostawiłem gg na jakieś 2h połączonego przez wi-fi i wszystko jest ok, oba rejestry pokazują coś koło 100kb wysłanych i odebranych...Nie wiem, czy to wina tej wersji, wcześniej sporadycznie i dość krótko uruchamiałem gg...

I przy okazji 2gie pytanie, czy gg potrafi przełączyć automatycznie punkt dostępu? Przykładowo w domu korzystam z wi-fi i przy wyjściu chciałbym by sam zmienił apn na internet, dziś próbowałem tak zrobić i zawiesił cały telefon.

#393038  autor: ciuchcia
 14 mar 2010, 10:28
mi nokia (6220 CL) nagrzewa sie dosc mocno przy kazdej transmisji (szczegolnie ze swego czasu uzywalem go jako modemu non stop pod ladowarka), Takie cyrki mialem jeszcze w era gg ... jak ktos probowal wyslac do mnie jakis plik, albo grafike ... plik byl do mnie przesylany, ale gg go nie wyswietlalo ... tranfer pobrany .. staty gg nic nie pokazuja a w salonie ery nic madrego nie potrafia powiedziec na ten temat (transfer liczony poza pakietem era gg).

#393109  autor: thonka
 14 mar 2010, 18:56
Animatter pisze:I przy okazji 2gie pytanie, czy gg potrafi przełączyć automatycznie punkt dostępu? Przykładowo w domu korzystam z wi-fi i przy wyjściu chciałbym by sam zmienił apn na internet, dziś próbowałem tak zrobić i zawiesił cały telefon.
mi e71 jak straci lacznosc z wifi wyswietla komunikat o wybraniu innego punktu dostepu wiec podejrzewam, ze w e75 bedzie podobnie ;)
gorzej w druga strone...

co do nagrzewania sie baterii itp. normalna sprawa. czy to dluzsza rozmowa czy tez transmisja danych.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet