• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #385480  autor: trus1991
 04 lut 2010, 21:06
chciałem wysłac sms z PLAY do ery i pisze mi ze wyslanie nie powiodla sie - brak zasięgu sieci. Zasięg mam pełny i moge wszędzie dzwonić tylko nie moge sms wysłać. Czym to może być spowodowane? Próbowałem już resetować telefon, ale nic to nie dało. A teraz zauważyłem że kase z konta mi ściągło, a odbiorca nie otrzymał smsa

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#385482  autor: lemurek
 04 lut 2010, 21:13
Potwierdzam problem. U mnie to samo. Dzwonić można, wysyłać smsów nie. Tylko nie wiem czy kasę zżera bo mam pakiet smsów i zbytnio nie kontroluje ilości wysyłanych.

#385486  autor: Pijo
 04 lut 2010, 21:26
Białystok również :). Zarówno na GSM jak i 3G smsy nie wychodzą. Mamy awarie ogólnokrajową. :)

Edit. godz.21.34 Już działają .

Edit godz. 01.04 AM Awaria wróciła.

#385537  autor: play4you2
 05 lut 2010, 10:32
Witam. Rzeczywiście potwierdzam, że była drobna awaria z SMS w całej Polsce od wczoraj. Z informacji które uzyskałem, usterka ta została już usunięta dzisiaj.

Co do naliczania, nie powinno pobrać opłaty za nie wysłanego SMS, gdyż usterka polegała na tym, że próba wysłania była odrzucana przez system, więc nawet nie dochodziło do naliczania (to tak, jakby się komuś puszczało tylko sygnał, a nie połączyło).

Jeżeli jednak komuś naliczyło opłatę za tego SMSa, niech zgłosi to do OK pod odpowiedni numer (*500 lub *600 dla biznesu), albo napisze mail. Przypominam, że połączenie z *500 jest płatne.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#385540  autor: marcinb
 05 lut 2010, 10:57
Dodam tylko, że u mnie też nie dało się wysłać - próby podjęte dzisiaj mniej więcej w godzinach 9-10.
Udało się wysłać kilka minut temu.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#385638  autor: user_delete19
 05 lut 2010, 20:37
Grr... a u mnie nadal nie działa >:

#385641  autor: osachorzow
 05 lut 2010, 20:44
No to możemy się spodziewać, że darmowe smsy po doładowaniu znikną nagle i bez uprzedzenia (jak darmowy numer) bo najwyraźniej sieć P4 nie wytrzymuje liczby smsów fruwających między nadajnikami i telefonami freshowców ;)

#385642  autor: user_delete19
 05 lut 2010, 20:47
Oby nie... i w sumie ciekawe czy taki "ban" związany jest z ilością wysyłanych sms? U siostry (pokój obok) sms działają bez zająknięcia (a wysyła ich zazwyczaj dużo mniej niż ja) o_x

#385685  autor: Prometo
 06 lut 2010, 00:53
U mnie te problemy występowały jeszcze wczoraj około godziny 17.00. A sms wysłany do Heyah, który jest we Włoszech szedł 10 minut bo specjalnie mierzyłem czas.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#385701  autor: user_delete19
 06 lut 2010, 09:07
u mnie sie kolo polnocy naprawilo. nie wiem czy samo, czy dzieki przelozeniu do starego telefonu. pojawil sie wtedy na wyswietlaczu komunikat "request accepted" i zadzialalo, po wlozeniu ponownie do htc z winmo ten sam komunikat i sms dzialaja. co ciekawe uprzednie resetowanie htc nie skutkowalo takowym komunikatem :O

#385732  autor: play4you2
 06 lut 2010, 11:59
W zasadzie jak wspomniałem, usterka została już usunięta. Nie powstała z pewnością w wyniku dużej ilości wysyłanych wiadomości :lol:. Ot, po prostu czasami się zdarza. Najważniejsze, że już jest wszystko ok. Możliwe, że jeszcze w poszczególnych przypadkach możecie mieć utrudnienia z wysyłaniem SMS, ale to już należałoby rozpatrywać indywidualnie, gdyż systemy odpowiadające za SMS z całą pewnością już dobrze działają.

Pzdr.

Wasz play4you2 8)

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#386583  autor: skp5b
 09 lut 2010, 21:25
U mnie niestety zablokowali numer twierdząc że wysyłam spam. Ciekawe na jakiej podstawie? Dają pakiet , a później blokują kartę i kasę jaka na niej jest, ale promocja. Nie polecam Play. Ostatnio zarejestrowałem się na www.bsms.pl tam są darmowe sms do wszystkich i nie zauważyłem jeszcze by gdzieś nie doszły. Polecam tą stronę

#386591  autor: nemo2009
 09 lut 2010, 21:52
Naliczyło ci opłatę nieprawidłowo za sms,zgłoś reklamację pod *500.Dobre Play4y,bardzo ekonomicznie,dla Play oczywiście.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"