Użytkownik
Ranga
Nowicjusz
Ja tylko dodam że podany sposób obowiązuje tylko dla pre-paidów działających na starej platformie bilingowej.Aen Hen Cerbin pisze:* Wpisz w telefonie *111*NUMER_TELEFONU# (numer telefonu poprzedź numerem kierunkowym kraju, do którego dzwonisz, dla Polski - 48, np.: *111*48601234567#).
* Naciśnij przycisk 'zadzwoń'.
* Na ekranie telefonu otrzymasz potwierdzenie otrzymania zgłoszenia.
* Poczekaj, system do Ciebie oddzwoni.
* Zaakceptuj połączenie przez naciśnięcie przycisku.
* Usłyszysz komunikat o maksymalnym czasie rozmowy.
* Połączenie zostanie zrealizowane.
* Po zakończeniu rozmowy wystarczy się rozłączyć.
A co, na platformie Lucenta jest w końcu pełny CAMEL?mariusz9a pisze:Ja tylko dodam że podany sposób obowiązuje tylko dla pre-paidów działających na starej platformie bilingowej.
tak też właśnie próbowałem dzwonić ale wpisywałem +48 nie samo 48 pewnie dlatego nie dało się dzwonićAen Hen Cerbin pisze:Sposób dzwonienia w roamingu dla prepaidów i mix w Plusie jest dość pokrętny:
* Wpisz w telefonie *111*NUMER_TELEFONU# (numer telefonu poprzedź numerem kierunkowym kraju, do którego dzwonisz, dla Polski - 48, np.: *111*48601234567#).
* Naciśnij przycisk 'zadzwoń'.
* Na ekranie telefonu otrzymasz potwierdzenie otrzymania zgłoszenia.
* Poczekaj, system do Ciebie oddzwoni.
* Zaakceptuj połączenie przez naciśnięcie przycisku.
* Usłyszysz komunikat o maksymalnym czasie rozmowy.
* Połączenie zostanie zrealizowane.
* Po zakończeniu rozmowy wystarczy się rozłączyć.
Naliczanie opłat rozpoczyna się w momencie odebrania połączenia przez osobę, do której dzwonisz.
Za połączenia przychodzące i wychodzące pobierana jest opłata - za każde rozpoczęte 30 sekund połączenia naliczana jest połowa stawki minutowej (w Chorwacji 2 zł/min.).