• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #335485  autor: paparazzo102
 16 maja 2009, 13:30
Witam wszystkich

Mam bardzo ważne dla mnie zapytanie odnośnie transmisji zdjęć z Nikona D3 na telefon komórkowy, na myśli mam głównie Samsung OMNIA i900, lub jeśli ten by nie odpowiadał to proszę o propozycje. Z tego co wiem możliwe jest przesyłanie zdjęć z tego właśnie Nikona za pomocą transmitera radiowego Nikon WT-2/2A, ale niestety cena jest powalająca bo ponad 2 tys zł. Wtedy można słać zdjęcia bezprzewodowo na inny odbiornik i jednocześnie robić zdjęcia. Może istnieją inne sposoby przesłania zdjęć bezprzewodowo, lub za pomocą kabla np. USB? Gdyby byłoby to wszystko możliwe chciałbym podpiąć się pod Wi-Fi i słać je na kompa z telefonu. Jeżeli macie jakieś sugestie i podpowiedzi odnośnie tego pomysłu bardzo prosiłbym o pomoc. Z góry dzięki.

Pozdrawiam, Piotrek

#338941  autor: paparazzo102
 02 cze 2009, 23:42
Dzięki za info:) Szkoda tylko, że jest to karta SD, a nie CF...:( Bo Nikon D3 obsługuje właśnie karty Compact Flash...

#338945  autor: Elvir
 03 cze 2009, 00:04
paparazzo102 pisze:Dzięki za info:) Szkoda tylko, że jest to karta SD, a nie CF...:( Bo Nikon D3 obsługuje właśnie karty Compact Flash...
Ale w opisie tej aukcji do której dałem linka jest też wzmianka o tym że można jej używać razem z przejściówką CF --> SD, którą ten sam sprzedający oferuje na innej aukcji i informuje też, że ta przejściówka pasuje do tej karty SD z WiFi, dlatego domyślam się, że to działa. Ale lepiej się upewnić przed ewentualnym zakupem.