Sprawdź: -> komunikator skype - skype.com -> dodatki do skype konkretnie:
https://extras.skype.com/categories/all/good. Przeszukaj wszystkie. Jeśli jest to co potrzebujesz, wtedy wykup doładowanie skypeout dzięki czemu będziesz mógł dzwonić na telefony stacjonarne (bez limitów połączeń) i płatne komórkowe. Jeśli nie ma, zadaj pytanie na forum linuksowym dotyczącym skype. Pod komputer możesz podpiąc bezprzewodowy telefon na USB np. tani i dobry Topcom Butler 4012 który działa na skype oraz na operatorów VOIP (potrzebne drivery z modelu topcom 4812).
Takie urządzenie nie istnieje, nie istnieje też taki telefon stacjonarny, ale komputer potrafi to zrobic, dlatego jeśli dodatek (plugin) skype pod windows tego nie zrobi, to można zapewne napisać linjkę skryptu pod linuksem który to zrobi za Ciebie który wybiera ponownie numer.
Ponadto pod Windows istnieją profesjonalne programy (widziałem taki, miałem) które wykonują zadaną czynność np. w kółko. Ustawiasz sobie, że myszka ma kliknąć sama w połącz z jakimś numerem w skype po czym po skończeniu jakiegoś czasu ponownie będzie klikać sama wybierając numer. Ale nie wiem czy o taką funkcjonalność Ci chodzi.
Można też zainteresować się komunikatorem VOIP (softfon) np. pod linuksa który będzie przy pomocy dopisanego skryptu wybierał ponownie numer jesli skrypt pod skype na to nie pozwoli. Operatora VOIP wybierzesz na stronie Betamaxa (mega operator). Wystarczy doładować konto Betamaxa lub jego klona i dzwonić gdzie potrzebujesz.
Pytanie zadaj też na forum
www.elektroda.pl
vinc: Na forum nie sugerujemy autorowi tematu przyznania punktu POMÓGŁ