• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#300897  autor: soltys1992
 30 lis 2008, 23:23
Nie do końca jest tak jak mówicie. Jakiś czas temu kupiłem sobie telefon na giełdzie i w ten sam dzień był nalot na giełdę i mnie zwineli bo okazało się, że kradziony. Spytałem się policjanta jak to jest z tym b :| lokowaniemi IMEI to wyśmiał mnie i spytał czy w bajki wierze... :|

#301000  autor: thonka
 01 gru 2008, 17:02
blokuja blokuja ;) mi z 2 lata temu do lombardu nie chcial gosc przyjac niepotrzebnej mi od wiekow 3310, bo mu zasiegu na jakiejs karcie sim nie lapalo, choc z moja dziala bez zarzutu. podejrzewal, ze jest kradziona.
policja ma swoja liste aparatow skradzionych. w zycu raz mi sprawdzali telefon. odziwo jak sie panom z patrolu zachce to najpierw sprawdzaja *#06#, a potem nawet pod bateria czy przypadkiem imei nie jest przebite. sprawdzaja przez radio ze spisem.
nie wiem natomiast czy przypadkiem operatorzy do blokady samego terminala nie zycza sobie do tego jeszcze dowodu zakupu z wyszczegolnionym imei albo karte gwarancyjna jako podkladke, ze telefon napewno nalezy do nas...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#301001  autor: yagi
 01 gru 2008, 17:04
Blokuja. Sam widzialem efekt takiej blokady - na szczescie nie na swoim telefonie ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#301020  autor: Kaczy
 01 gru 2008, 18:24
thonka pisze:nie wiem natomiast czy przypadkiem operatorzy do blokady samego terminala nie zycza sobie do tego jeszcze dowodu zakupu z wyszczegolnionym imei albo karte gwarancyjna jako podkladke, ze telefon napewno nalezy do nas...
Opy żądają zaświadczenia z Policji i dokumentu poświadczającego zakup danego telefonu. Na dokumencie musi być podany IMEI. Może być to faktura, może być też karta gwarancyjna.

...::: Made for loneliness :::...

#303653  autor: Marens
 14 gru 2008, 12:28
Kaczy pisze:
amadeo pisze:podczas zatrzymania itd bardzo żadko dochodzi do kontroli aparatu
Trzeba było pogadać z tymi z prewencji. Mojego kumpla już raz na chodniku zaczepli i kazali mu wpisać *#06#.
Ile razy mnie już sprawdzali, zawsze 30min w plecy i "przepraszamy pomyłka".
Mam szczęście do bywania w złym miejscu o złym czasie.