• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #1189177  autor: IronFrog
 14 mar 2025, 14:27
Właśnie chciałem przenieść się do Mobile Viking. Ale konsultant od nich powiedział mi, że za doładowanie subskrypcji nie mogą wystawić FV na firmę w momencie kiedy numer nie jest zarejestrowany na tę firmę. Serio tak jest u Vikingów?

PS. W Orange, Nju, Virgin Mobile nie mam takiego problemu, biorę za każde doładowanie FV z nipem na firmę. A telefony są zarejestrowane na osoby prywatne.
 #1189180  autor: KC-KARLOS
 14 mar 2025, 15:40
IronFrog: jest to spowodowane tym, że Mobile Vikings jest prepaidową ofertą subskrypcyjną - zasilasz saldo na poczet wykupienia usługi cyklicznej + ewentualnie zasilasz swój portfel na usługi poza tą subskrypcją. A fakturę Vat otrzymasz kupując dedykowaną ofertę jak i za każde płatne doładowanie salda na zarejestrowane dane firmy.

Osoba prywatna jeśli ma włączoną usługę cykliczną / subskrypcję, opłacaną kartą płatniczą otrzymuje mailem od MV Fakturę Vat jako potwierdzenie płatności za usługę. Wystawia ją operator telekomunikacyjny, a nie firma płatnicza realizująca doładowanie prepaid w innych subkarkach/sieciach.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1189193  autor: IronFrog
 14 mar 2025, 20:31
Trochę się pogubiłem. W Orange mam telefon na kartę, zarejestrowany na osobę prywatną, korzystam z cyklicznej, miesięcznej usługi. Co miesiąc doładowuję, podaję e-mail i na tej podstawie (owszem, od operatora płatności, a nie od orange) dostaję FV na firmę. I jest cacy :) To samo w NJU i VIRGIN Mobile. Myślałem, że w subskrypcji też robię doładowanie salda poprzez operatora płatności (nie miałem zamiaru podpinać karty płatniczej).

Czyli w Vikingach zamiast subskrypcji powinienem wybrać ofertę na kartę i będzie po kłopocie?
 #1189195  autor: KC-KARLOS
 14 mar 2025, 22:42
IronFrog: są dwie możliwości:
> płatność kartą za pakiety Match lub Subskrypcje - FV jako podsumowanie płatności wystawi Mobile Vikings
> rejestracja numeru bezpośrednio na firmę - wtedy każda aktywność również przyniesie FV wystawioną przez operatora
Dla porównania w innej sieci musisz po wykonaniu doładowania salda prepaid wystąpić do Autopay czy PayU (dla kanałów Play - nadmienię, że portfel w Mobile Vikings na pozapakietowe usługi, doładujesz kanałem Play) o FV tego zasilenia, masz na to ograniczony czas.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟