• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #106196  autor: szejkspir
 17 wrz 2006, 21:58
Witam wszystkich sedrecznie! Mam takie proste, niepozorne pytanie odnośnie Bluetootha. Zamierzam się zaopatrzyć w telefon ze słuchawką BT, a w domu mam słąby zasięg - właściwie tylko w jednym miejscu mogę rozmawiać. Oto moje pytanie: na jakiej zasadzie słuchawka BT współpracuje z telefonem? Chodzi mi o to czy jeśli telefon zostawie na parapecie (najlepszy zasięg :? ) to będę mógł rozmawiać przez słuchawkę BT w innym miejscu? Czy słuchawka ma własną antenę? Mam nadzieję, że ktoś zrozumie o co mi chodzi :mrgreen: Chciałbym w ten sposób rozwiązać choć częściowo problem kiepskiego zasięgu w domeczku. Z góry bardzo dziękuję :D

#106201  autor: Kaczy
 17 wrz 2006, 22:04
Tak- na tym właśnie polega zasada działania BT.
Łączność bezprzewodowa- dokładnie rzecz biorąc wszystko rozbija sie o fale radiowe.

Także bez problemu będziesz mógł położyć telefon i chodzić ze słuchawką po całym domu.
Jeżeli nie masz wielkiego domu z żelbetonowymi ścianami wzmacnianymi ołowiem to powinieneś mieć zasięg BT w całym domu :)

...::: Made for loneliness :::...

#106220  autor: szejkspir
 17 wrz 2006, 22:34
Kaczy -> Dzięki wielkie za informacje w naprawdę błyskawicznym tempie :D Bardzo mi pomogłeś.