4 doładowania i gratis
biala1991 pisze: ↑12 maja 2023, 18:39
Moim zdaniem licznik błędnie dodaje do liczby doładowań otrzymany gratis dlatego wygląda jakby kolejny gratis wchodził po piątym a nie czwartym doładowaniu tylko skąd klient ma o tym wiedzieć?
Wyłączyłam i włączyłam promocję i jeśli moja teoria się potwierdzi to po tym resecie powinnam dostać gratis prawidłowo a potem wszystko wróci do normy, czyli licznik znów zacznie pokazywać 5te doładowanie
babciagienia1p pisze: ↑13 maja 2023, 20:04
Jeśli jest tak jak piszesz, to tuż przed otrzymaniem gratisu resetuje się popsuty licznik z pięciu do zera. Przeszłam już trzy cykle doładowań na popsutym liczniku. Ciągle dostaję gratis, po zwrocie z INFO => 8844,
liczba doładowań - 5. Po przyznanym gratisie wraca
liczba doładowań - 1. Gdyby nie było resetu usterki, miałabym już, po ostatnim gratisie,
liczba doładowań - 3.
Wygląda jakby naprawili usterkę albo błąd działa jeszcze inaczej. Prawie 30 dób temu doszłam do do 4 rzeczywistych doładowań. Tuż przed przyznaniem bonusu wracał komunikat
Liczba Twoich doładowań - pięć. Bonus został przyznany. Dzisiaj doładowałam dwukrotnie i skonsumowałam bonus na pakiet UA. Zarówno po pierwszym jak i po drugim doładowaniu wracał komunikat zgodny z rzeczywistością. Niestety nie sprawdziłam jaki komunikat wracał przed pierwszym doładowaniem. Przypuszczam, że usterka została naprawiona lub popsuty licznik resetuje się ostatecznie dopiero w czwartym cyklu doładowań (4x4). W międzyczasie gdzieś przemknął mi komunikat
Wykorzystałeś 80% ze swojego pakietu 10,- zł. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie zauważyłam, ale to było przy próbach aktywacji pakietu UA o czym niżej.
jacek1998 pisze: ↑27 maja 2023, 16:52
Zakładając, że nie trzeba aktywowac RWK to dlaczego należy doładować do kwoty min 40zl jeśli potem po aktywacji BL + 35GB zostaje niewykorzystane 10zl? Czyli w drugim miesiącu wystarczy już zasilac 4 x 6zl co daje 10zl + 4 x 6zl + 10zl = 44zl(34zl na koncie głównym i 10 na promo)?
babciagienia1p pisze: ↑27 maja 2023, 21:01
@jacek1998
Tak dziwnie działa system.
W następnym miesiącu należałoby doładować 5 x 6,- zł, co dałoby w sumie 40,- zł na KG i 20,- zł PromoZł. Po aktywacji BL + 35 GB na KG zostałoby 20,- zł.
Niektórzy na forum twierdzą, że wystarczy doładować tak jak Ty piszesz, ale ja tego nie stwierdziłam.
W Twoim przypadku trzeba sprawdzić jak działa system w pierwszym płatnym miesiącu.
Pierwszy miesiąc - masz 0,75 zł na koncie, doładowujesz 5 x 6,- zł, czekasz czy system aktywuje BL + 35 GB. Jeśli nie - dostaniesz SMS o braku środków na koncie - doładowujesz jeszcze 2 x 6,- zł i czekasz na aktywację automatyczną lub aktywujesz ręcznie kodem *136*11*9287#. Po aktywacji , w drugiej próbie, zostanie na KG 12,75 zł. Gdyby aktywacja nastąpiła w pierwszej próbie - po pięciu doładowaniach - na KG zostałoby 0,75 zł.
-----------Edycja_1-------------
12 czerwca 2023 sprawdzę, jak system traktuje PromoZł w przypadku kiedy sumę KG + 10,00 PromoZł będę miała większą o 2,62 zł od wartości koniecznej do aktywacji pakietu dla UA.
Sprawdziłam na pakiecie UA, przy różnych kwotach na KG i stałej kwocie PromoZł - 10,- zł. Aby można skonsumować bonus PromoZł, należy mieć na KG kwotę równą - co najmniej - wartości aktywowanego pakietu. Po aktywacji - na KG zostaje kwota równa wartości PromoZł.