Gregrin pisze:sa pisze:Czytaj w tym właśnie podejściu jest różnica.

A ja właśnie pisze ze tak samo miałem we franczyzie (w 2 na 3 przypadkach a w 3 powiedział tez ze takie zgłoszenie "musiałby" zrobić i ze to długo potrwa i ze lepiej jak pójdę do firmowego bo tam to załatwią od reki). Wszystko zależy od pracowników. Nie wiem czy w tym firmowym nie byliby w stanie właśnie "od reki" tego załatwić...
Jak pisał wyżej tj na poprzednich stronach
adacomp pracownik w salonie także firmowym Musi mieć Uprawnienia do modyfikacji CMR,a jak ich nie ma,to nie ma wyboru musi wtedy wysyłać wniosek do centrali.Wiec z tym "od ręki" to zwykły mit .Wszystko zależy kto i jak długo pracuje w orange i na kogo trafiasz,i jak ogarnia różne dziwne przypadki czytaj ma doświadczenie.Jak mają tam tak szybką rotacje personelu jak np. u fioletowych to raczej większość konsultantów faktycznie mogła takiego przypadku na oczy nie widzieć.Ale dużo zależy od samego pracownika ,bo w części salonów pracownik rozłoży ręce i powie"nie da się " albo "błąd systemu" i nie potrafi nic z tym zrobić (patrz wątek Arkasza i jego perypetie) gdzie takie przeniesienie wymaga ekstra zabiegów albo po prostu następuje olanie klienta bo za dużo zabawy z klientem na pre paid.A kierownik też nie musi mieć tego rodzaju uprawnień. Przykładowo w salonie firmowym w Bytomiu średnia wieku personelu to jest tak na oko jak drużyny piłkarskiej tj.o. 24-27 lat kierownik wiekiem się od reszty nie odróżnia ani trochę, choć podejście ma, bo nawet jak "czegoś takiego wcześniej na oczy nie widział " co sam przyznał jak zobaczył ten mój problem(a jest kierownikiem),podzwonił i pchnął sprawę dalej. Są tacy co by to po prostu olali ot różnica.U mojej sprawie było dwóch ; tj.pracownik tego salonu, ten który pierwszy zobaczył co jest grane i zwątpił i poprosił o pomoc swojego kierownika i kierownik który zajął się sprawą mają jednak małego plusa,nie olali sprawy tylko zaczęli coś robić dalej..Może są salony gdzie robią to w ciągu 1-2 dni ale widać nie wszędzie da się tak łatwo i szybko to zrobić .Niewykluczone że powodem jest właśnie koniec rejestracji prepaidów i mają tam w centrali zawalenie różnymi mniej lub bardziej dziwnymi sprawami czytaj robota papierkową a system orange robi swoim własnym pracownikom na złość i spowalnia im pracę.
A zresztą tak na marginesie ten mój numer to jakiś dziwny jest ,mam go od RBM jako gratis i po zużyciu bonusa netowego kodem przeszedł do formuły i tam go używałam ale uszkodziła mi się trochę simka więc postanowiłam ją wymienić i okazało się że muszę go zarejestrować i teraz najlepsze okazało się że play nie potrafi tego numeru zarejestrować

Po dzwonieniu po infoliniach min. do RBM i do playa udało mi się w końcu ustalić co mam przekazać pracownikowi w salonie by naprawiono ten problem. Powiem tylko tyle że play naprawiał ten problem tylko miesiąc

. ale za to teraz zmiany taryf i na play 24 "zmiany barw"przebiegają wzorcowo szybko.Wiec to nie tylko orange ma z...ny system,bo w playu też różne "cuda i wianki" mają ,ale ten od playa jest nowszy i mniej zapchany a przynajmniej nie protestuje jak masz tam po 10 numerów na siebie porejestrowanych ,przenoszonych itd. jak ten od orange,ot różnica.Ale jedne i drugie systemy psują się i to nagminnie