Nie naprawią, bo ten bug istnieje już dłużej, tylko ja nie przywiązywałem do tego wagi. Ponadto naprawa tego jest oczywista - włączenie paczki z promo 6400GB. Wtedy dane lecą już z promocji i są prawidłowo taryfikowane. Może więc niech Plus zrobi co trzeba z aktywacjami paczek w 6400GB i będzie OK

MariuszY: wspomnisz moje słowa. Poza tym: zjadane są środki z pakietu bezterminowego, a po ich wykorzystaniu, środki z przegrody "kumulacja" nie schodzą - więc winowajcą jest właśnie ta przegroda pod *121#
Co do zmian taryf: przetestowałem skakanie pomiędzy taryfami. Moje wnioski:
> z
achowujemy Bezlimit cykliczny z saldem kumulacyjnym
>
GB bezterminowe zostają
> nabyte promocje cenowe na tańszy Bezlimit przechodzą
>
przepadają bonusy GB po zasileniach (GIGABANK, Plush Internet Promo BS)
>
zachowujemy promocje 4 doładowania wraz z licznikiem promocji
>
zachowujemy nabytą ważność konta - ale to pułapka, o tym niżej,
> te nowe promocje ze zgodami to pułapka w Plush/Elastycznej/PNK - zamiast zablokować dostęp do już uruchomionej promocji dla domyślnej taryfy/startera, istnieje możliwość odpalenia nowej promocji, nie mając kasy na koncie i przy zachowanych promocjach Bezlimit + 9000.
Przykładowo: mam nowy starter Plush. Doładowałem go do poziomu kwoty, aby odpalić Bezlimit + 9000GB za pół ceny. Ważność konta ustawiła się na 2 miesiące. Z kasy promocyjnej i głównej włączyłem "Plush Ważny Rok". Zużyłem 750GB bezterminowych z promocji i postanowiłem zmienić taryfę na Elastyczną, aby odpalić "Miesiąc bez limitu". Udaje się. Włącza się niższy wariant Bezlimitu z inną promocją 6400GB. I po włączeniu oferty nabyta ważność konta skraca się do 30 dni. W normalnym trybie powinno mi nie pozwolić na włączenie promocji za zgody dla nowych, bo już mam aktywny Bezlimit i inną promkę z netem bezterminowym. Mało tego, że tracę nabytą ważność konta, to jeszcze jest bałagan z pakietami, a jak wiele miesięcy temu informowała o tym @babciagienia1p można odpalić więcej wariantów usługi Bezlimit niż 1, zamiast się wzajemnie wykluczać. To tylko jeden przykład.
> Przy kolejnym gdy nie mamy kasy na koncie, po wysłaniu smsa z Plusha lub z Elastycznej/PNK promocja będzie na nas "czekać" czyli odpali się Bezlimit z GB po zapewnieniu kasy na koncie, ale ważność konta zostanie SKRÓCONA lub ustawiona do 2 miesięcy.. - wbrew regulaminom (osobny ma Plush, osobny Elastyczna/PNK).
Tym samym te nowe promocje dla nowych starterów (można je odpalić w ciągu miesiąca od aktywacji startera) to proszenie się o kłopoty.
Dlatego powinni te promocje uszczelnić. A tak, nawet nieświadomie pozwalając na skrócenie ważności konta, możemy wycwaniaczyć się i zgarniać sporo neta do 2 miesięcy, gdy wykonamy manewr zmiany taryfy z Elastycznej/PNK do Plusha.
A kto chce optymalnie korzystać z dobrodziejstw bezterminowych GB z nowego startera, warto dobrać starter z taryfą Elastyczną, nabyć promkę za zgody marketingowe, zmienić taryfę na Prosto i się zasilić za piątkę.

Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam