• Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
    :thumbup:
Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
:thumbup:
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.

Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
  • Strona 14 z 14
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
 #1188041  autor: biala1991
 18 lut 2025, 09:29
Ja właśnie pisałam w kontekście działania samych zgód a nie tylko tej promocji. Zgody w aplikacji Orange (po rozwinięciu treści) zawierają info, że dotyczą wszystkich numerów, TM przekierowuje do Polityki Prywatności, (ściana tekstu, za dużo żeby analizować) :)

Nie mam abonamentu w Orange a może być ciekawe jak to realnie działa w przypadku posiadania abo i karty, jeśli klient (nieświadomy hurtowego działania) wyłączy zgody na karcie to rzeczywiście zostanie zaskoczony wyższą kwotą abonamentu?
 #1188048  autor: MariuszY
 18 lut 2025, 14:38
Moim zdaniem istnieje rozróżnienie co do zgód wyrażanych dla numeru (poprzez sms) oraz dla całości konta (poprzez aplikację). Inaczej każdorazowe wrażenie zgód oraz każdorazowe odwołanie ich przynosiłoby taki sam skutek. Po prostu, wyrażając zgody w aplikacji czy odwołując je, robimy to "hurtowo" dla wszystkich aktualnie tam obecnych numerów. W przeciwnym razie każde dodanie tam nowego numeru - a Orange robi to automatycznie - oznaczałoby wyrażenie zgody ze wszystkimi skutkami z automatu, a przecież tak nie jest. Czy znajdzie się ktoś, kto ostatnio aktywował nowy numer na koncie ze zgodami wyrażonymi w aplikacji i dostał bonus za zgody z automatu :?:
 #1188049  autor: Remington
 18 lut 2025, 15:08
MariuszY pisze:
W przeciwnym razie każde dodanie tam nowego numeru - a Orange robi to automatycznie - oznaczałoby wyrażenie zgody ze wszystkimi skutkami z automatu, a przecież tak nie jest.

Nie jest, bo te zgody już są wyrażone - dla osoby. Jedynie dochodzi tej osobie nowy numer, na który Orange może słać reklamy.
MariuszY pisze:
Czy znajdzie się ktoś, kto ostatnio aktywował nowy numer na koncie ze zgodami wyrażonymi w aplikacji i dostał bonus za zgody z automatu :?:

Dlaczego miałby dostać? Zgody już są wyrażone, więc kolejny bonus się nie należy.
 #1188148  autor: kazik20
 20 lut 2025, 14:04
Reklamacja nic nie dała :? Gdzieś mają fakt, że sms nie działa, a inna forma aktywacji daje cały zasób kart z bonusem naraz i staje się on bezużyteczny. :shock:
BRAWO ORANGE!!!
 #1188153  autor: zulu144dwa
 20 lut 2025, 15:42
Odwołałem zgody na marketing Orange a i inne tez pozmieniałem na stronie MO.
Dosłownie po kilku minutach sprawdziłem zakładkę Dla Ciebie w aplikacji i brak reklam.
Tak pewnie będzie trzeba robić przed przeniesieniem lub rejestracją i aktywacja nowego numeru.
Chociaż, to może być niepotrzebne, bo podobno dla nowego numeru zgody SMSem przechodzą.

Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
 #1188171  autor: kazik20
 20 lut 2025, 22:38
Zrobiłem test i faktycznie te aktywowane mniej więcej po nowym roku dają odpowiedź smsem prawidłową z potwierdzeniem aktywacji. Tyle, że ja nie chciałem bonusa tylko poprostu włączyć zgody dla zobaczenia promek w MO, więc stary numer brałem. Jako że był bezskuteczny z błędem, odpaliłem w MO co w poprzednie miesiące już robiłem. To jest zwyczajna pułapka operatora od lutego, tylko czemu w to nie wierzą na infolinii i nie chcą cofnąć bonusów? To nieludzkie zachowanie. Zero empatii.

Udawało wam się odwoływać jakieś usługi/bonusy na chat-cie czy infolinii, że niby omyłkowo włączonych? Nie mówie tu o zwrocie za NL co jest dostępny automatycznie przez 24h w MO.
 #1188287  autor: kazik20
 23 lut 2025, 18:46
Kto ma chęć niech zgłosi swoje roszczenie/wątpliwości także do UOKIK.

Ogólnie opisałem, że system Orange nie przewiduje aktywacji bonusa na pojedyncze numery w MO, za to smsem tak można, ale owy na starszych numerach nie działa i że klient przez to traci inne szanse na bonus przy alternatywnej próbie włączenia zgód w MO, bo dostaje je hurtowo naraz. Nakazałem upomnienie operatora, żeby coś z tym w końcu zrobił i zaczął rozpatrywać pozytywnie reklamacje.
 #1188453  autor: KC-KARLOS
 26 lut 2025, 11:29
asdaf: to idź za ciosem i szybko skontaktuj się z BOK. Zdecyduj czy chcesz korzystać z bonusu i wydłuż go o rok (to zrobią w 5 minut), albo z niego zrezygnuj, choć dla przedłużenia ważności numeru jednak zalecam przedłużyć ważność KG+BIZD. Im szybciej tym lepiej.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1188929  autor: kazik20
 09 mar 2025, 12:29
Czy po wysłaniu sms-a TAK 80290 dostaje się aktualnie w MO rubrykę "Bonus za zgody Online" oraz czy na jeden czy na kilka nowych numerów wpada odrazu bonus za jednym razem?
Dochodzą mnie sprzeczne informacje, ale tak jakby wychodzi, że teraz na wszystkie leci także smsem. Proszę o potwierdzenie.
  • Strona 14 z 14
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13