Użytkownik
kazik20
@Babciagienia1pbabciagienia1p pisze: ↑08 sty 2023, 14:34@biala1991
Prawdopodobnie Orange traktuje e-mail jako zwykły login, który mógłby być dowolnym zestawem znaków. @Vieslav zalogował się skutecznie takim loginem. E-mail pewnie był potrzebny tylko do pierwszej weryfikacji. Podobnie jest w Virgin, gdzie konto, z dostępnymi danymi (w tym Peselem), funkcjonuje latami, mimo że już nie mam żadnego numeru u tego operatora.
Powołanie się na RODO i wysłanie kategorycznego żądania usunięcia Twoich danych z ich bazy powinno tu pomóc.babciagienia1p pisze:Podobnie jest w Virgin, gdzie konto, z dostępnymi danymi (w tym Peselem), funkcjonuje latami, mimo że już nie mam żadnego numeru u tego operatora.
Vieslav pisze: ↑09 sty 2023, 08:14@biala1991 miałem abo do 2016 albo 2017 roku i zawsze logowałem się przez www za pomocą loginu. Nigdy żadnej aplikacji nie instalowałem. Później numer miałem przez chwilę na kartę i jakoś wtedy była zmiana sposobu logowania na email. Od jakiś 2 lat numer już nie jest w Orange, o MO zapomniałem.
Dwa miesiące temu odpaliłem darmowy starter i chciałem założyć konto w MO żeby jakoś go ogarnąć. Wtedy zobaczyłem komunikat, że numer jest już zarejestrowany w MO. Na początku myślałem, że może chodzi o rejestrację na poprzedniego właściciela (prefix 507), ale bawiąc się MO udało mi się odzyskać hasło do starego konta i okazało się, że ten nowy numer jest tam podpięty.