DAJ CYNK
  • Dział poświęcony wyłącznie wyżej wymienionym urządzeniom oraz akcesoria tj. anteny wzmacniacze itd.
Dział poświęcony wyłącznie wyżej wymienionym urządzeniom oraz akcesoria tj. anteny wzmacniacze itd.

Moderator: Moderatorzy

Regulamin forum: Wątek stworzony do rozmów na temat urządzeń do przesyłania transmisji danych każdej kategorii. Można tu również pisać o dodatkowych komponentach poprawiających pracę modemów i routerów.
 #1028655  autor: m0rdas
 26 paź 2018, 11:12
Witam, jako że jest to mój pierwszy post to uważam, że jest dość nietypowy.

Otóż posiadam modem Huawei E3372 LTE (T-mobile), który wcześniej nie miał problemu z udostępnianiem sieci Wi Fi jako hotspot. Problem zaczął się kiedy po dłuższym czasie (6 miesięcy) nieużywania chciałem znowu użyć go jako hotspot do połączenia się z telefonem (Huawei P10 Lite). Za każdym razem po wpisaniu hasła pokazuje, że jestem połączony po czym pojawia sie wykrzynik przy próbie włączenia czegokolwiek w telefonie.

https://www.fotosik.pl/zdjecie/feb2a3eba7707dae
https://www.fotosik.pl/zdjecie/b6843bdbff312144
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/ef6be174cc129c6d

Odrazu chcę zaznaczyć, że hasła zostały wpisysawne poprawnie :roll:
 #1028658  autor: goral2099
 26 paź 2018, 11:40
E3372 nie ma WiFi. Czyli jak rozumiem siedzi w jakimś routerze? Jakim dokładnie?
 #1028662  autor: m0rdas
 26 paź 2018, 11:57
Nie wiem jak to wygląda przy systemie Windows 10, ale nie ma żadnego routera, poprostu jest podpięty pod laptop ASUS ROG GL753 i7 bezpośrednio i wcześniej poprostu mogłem udostępniać wifi i wszystko chodziło jak należy. Poza tym, jeśli modem nie posiadałby możliwości tworzenia hotspotu to uważam, że kafelek "Hotspot" zostałby zablokowany i nie mógłbym zupełnie nic z tym zrobić.

Załączam zdjęcie poniżej:
https://www.fotosik.pl/zdjecie/7a3b0d1104281d70
Ostatnio zmieniony 26 paź 2018, 12:05 przez m0rdas, łącznie zmieniany 2 razy.
 #1028664  autor: goral2099
 26 paź 2018, 12:04
Aha, czyli udostępniasz WiFi z laptopa. :) OK.

A więc W10 w pewnym momencie zaczął mieć problemy z obsługą E3372. Miałem ten sam problem swego czasu. Wystarczy ręcznie wprowadzić ustawienia sieciowe i po problemie. :)

EDIT:
Tu masz wszystko wyjaśnione:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?f=12&t=51305