• Wszystko, co dotyczy smartfonów marki Xiaomi i pochodnych (Redmi, POCO) oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy smartfonów marki Xiaomi i pochodnych (Redmi, POCO) oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: Dział poświęcony w całości na produkty firmy Xiaomi.
 #1184148  autor: GeorgMAK
 12 gru 2024, 11:21
Witam, mam Xiaomi 9 pro od ponad dwóch lat. W tym czasie upadł wiele razy i ekran jest nadal nienaruszony, Świetny telefon. Chociaż są znaczące wady, 64 GB pamięci, co wystarcza na kilka zdjęć z filmami i 2-3 gry. Ponieważ reszta telefonu jest czymś zajęta, nie jest jasne, co. Kto może mi wyjaśnić, gdzie idzie pamięć? Co jest w niej zajęte? Wyczyściłem wszystko. I jest 2,5-3 GB wolnego miejsca. Czy to wszystko reklamy, co o tym myślicie?
Dziękuję za odpowiedź
 #1184381  autor: GeorgMAK
 16 gru 2024, 09:06
koszalineo941268 pisze:
12 gru 2024, 12:32
Zrób skrina z okna zajętości pamięci, wrzuć na https://imgbb.com/ i wklej tutaj

Pamięć możesz powiększyć poprzez kartę sd i/lub trzymanie zdjęć i filmów w chmurze.
Mam kartę SD, ale nadal pokazuje brak pamięci. Prawdopodobnie najpierw pobiera zawartość do telefonu, a następnie przenosi ją na określone dyski. dzięki za odpowiedź. Poszukam innego telefonu w sklepie internetowym.
 #1184391  autor: koszalineo941268
 16 gru 2024, 10:29
W ustawieniach pobierania możesz wybrać, czy zapisywanie ma się domyślnie odbywać w pamięci wewnętrznej, czy na karcie. Np. w przeglądarce Brave tak to wygląda:
Obrazek

Rozszerzenie pamięci RAM też rezerwuje miejsce na dysku. Polecam włączyć tę opcję. Warto też raz na jakiś czas zrestartować urządzenie. Możesz też oczyścić pamięć podręczną najbardziej żarłocznych aplikacji. Bez skrina ciężko doradzić, ale kupno telefonu tylko z powodu braku pamięci to chyba przesada.