• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #721235  autor: jovo
 30 maja 2014, 19:55
Witam.
Posiadam LG G2 i niestety mam problem z łapaniem internetu. Często gubi sygnał.
O ile przeglądanie stron jest w miarę ok i gdy internet już załapie to chodzi w miarę płynnie o tyle mam spory problem podczas próby włączenia nawigacji np. Google maps.
Po prostu nie da się z niej korzystać gdyż telefon co chwile gubi sygnał i często przez bardzo długi czas nie potrafi go złapać. Mam zainstalowane "wzmocnienie sygnału" GPS status, jednak na niewiele się ono zdaje. Jest to irytujące gdyż telefonu bardzo często potrzebuje właśnie GPS'a.
Nie wiem czy to wina telefonu czy sieci. Mój ojciec posiada gorszy telefon Sony Xperie J, również w sieci Play i u niego problem na tej samej trasie nie występuje - przy czym mój ciągle sie gubi i wariuje.
Różnica jedynie taka iż ja mam kartę, ojciec abonament.
Zastanawiam się nad zmianą sieci ale nie wiem czy to nie problem telefonu...
Ma ktoś jakiś pomysł ? co może być nie tak?
Dodam, że mam najnowsze oprogramowanie dostępne na rynku.

#721242  autor: KC-KARLOS
 30 maja 2014, 20:25
jovo, włącz transmisję danych w roamingu krajowym i spróbuj na zasięgu T-Mobile skorzystać z transmisji danych.
Pomóż sobie kodem też *111*51*2#

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#721423  autor: jovo
 31 maja 2014, 16:55
Dzięki, włączyłem. Dzisiaj sprawdzę czy będzie jakaś poprawa.

Edit: Niestety nadal gubi sygnał zarówno na włączonym jak i wyłączonym(mam wrażenie, że wtedy mniej) internecie....

#721452  autor: saleen
 31 maja 2014, 19:43
Z tego co zrozumiałem z pierwszego postu, problem jest z sygnałem satelitarnym GPS a nie transmisją danych?

#721505  autor: jovo
 31 maja 2014, 23:42
Wychodzi na to, że tak bo w trybie offline też się gubi...

#721511  autor: saleen
 01 cze 2014, 00:29
No to temat źle zatytuowany, bo problem jest z sygnałem GPS a nie z internetem czy zasięgiem operatora. Jeśli jakimś cudem nie wiedziałeś - sam sygnał GPS nie ma nic wspólnego z internetem ani operatorem.
Tutaj pozostaje raczej w takim razie kwestia, czy to problem sprzętowy czy software'owy w telefonie.