• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #718300  autor: kn
 18 maja 2014, 11:00
Probowalem przeniesc mojego taktaka z taryfy nowy tak tak do frii bezplatne rozmowy do t-mobile. Zlecenie zmiany taryfy krotkim kodem zostalo odrzucone (uluga niedostepna). Przyjal system iboa, ale... powylaczal mnostwo uslug (typu bonus, pakiet internetowy), natomiast wciaz nie wlaczyl taryfy frii. Efekt: place jak za zboze za Internet (choc mialem caly czas wazny pakiet do konca miesiaca i niewiele z niego wykorzystalem), place wrednie drogo za rozmowy do t-mobile.

Napisalem maila do t-mobile przez iboa, ale oczywiscie milcza, a kaska z konta leci.....

Rozumiem, ze zmiana taryfy moze troche potrwac, ale dlaczego t-mobile wylaczylo juz poprzednie uslugi. Niech je wylacza w momencie wlaczania nowej taryfy. Zastanawiam sie tez ile to jeszcze potrwa.... Ok niech zmiana taryfy trwa godzine, dwie, ale gorzej jesli jest juz liczona w dniach i nic....

Mam druga karte w play i tam jakos nie mam co chwile problemow z niedzialajacymi systemami.... To tylko moj pech czy czas na przenosiny calkowite do play?

#718381  autor: user_delete34
 18 maja 2014, 15:46
W T-Mobile to może trwać tydzień a może się i nic nie zrobić, tak ja miałem teraz z promocją, której system nie przetrawił (to promocja, szkoda mi było czasu na reklamację). Ich system zaskakuje, ale nigdy pozytywnie - przygotuj się na tymczasowe działanie na karcie PLAY. Nie miej takiego parcia na przenosiny, bo jeszcze lepsze hocki klocki mogą się pojawić, gdy oba systemy nie zgrają się po migracji numeru. Nie mówię tego z doświadczenia, ale jeżeli teraz są takie jaja, że system nie dostosował usług w taryfie, to przy próbie przejścia może się to mocniej zepsuć i np nie będą działać połączenia przychodzące.

Poza tym, tutaj są problemy z tym, w PLAY są lub kiedyś będą z czym innym.