Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.
1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.
2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24
prawdopodobnie duża awaria Play - na wszystkie numery, w tym BOK 790500500, od 15 min nie można się dodzwonić z Plusa i Orange. Plus: trzy krótkie sygnały, Orange: "Nie możemy zrealizować tego połączenia". Rejon: Opole i okolice.
Proszę, żeby ktoś potwierdził/obalił to z innego miasta.
Witam, również potwierdzam problem. Próba logowania do Plusa, T-Mobile i Orange kończy się komunikatem o ograniczonych usługach. Przy wyborze macierzystej sieci wszystkie usługi działają prawidłowo. Świdnica woj. dolnośląskie
P.S. Próba połączeń z Play na nr w Orange, Plus i T-mobile kończy niepowodzeniem...
Ostatnio zmieniony 18 lis 2013, 11:03 przez remi89, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówię o innym problemie . Z natywnych SIM-ek Plusa i Orange nie mogę się dodzwonić na żaden nr Playa . Ale widzę, że u fioletowych nieudaczników urodziło się coś jeszcze.
No to głównie Polska południowa ma problemy techniczne.
Światłowód znów przerwany. Widać, że gdzieś robotnicy ziemni spieszą się przed atakiem zimy. Normalka.
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam
W Krakowie Play nie dziala, wychodzace i przychodzace sprawdzone na kilku kartach
14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-
Nokia 33310--> Mitsubishi Trium --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6
U mnie wszystko działa poprawnie. Jedynie to trzeba nieco dłużej poczekać na zestawienie połączenia do numeru Play, lecz to trwa dłużej niż zwykle. SMSy i inne opcje bezproblemowo działają.
Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam
Nie tylko południe Polski ma awarię. Na północy Mazowsza też problemy. Nie można wykonać połączenia, odbierać można. Karty Play nie wpuszcza na nadajniki Plusa, TM ani Orange. Z kartą VM nie ma problemów.
PILNE: Bardzo przepraszam klientów za problemy z realizacją połączeń. Z naszych informacji wynika, że awaria dotyczy przede wszystkim południowej Polski. Robimy wszystko z naszymi partnerami, aby sytuacja wróciła do normy tak szybko jak to tylko możliwe.
źródło: Marcin Gruszka, Rzecznik Prasowy P4 - na Facebooku.
W Rybniku(woj.Śląskie)również nie ma zasięgu.Wystraszyłam się rano gdy chciałam zadzwonić do siostry,ponieważ wyskoczyło mi "Błąd sieci lub karty SIM" .Wczoraj mój synuś bawił się moim tel. i myślałam,że zablokował mi kartę.Trochę się uspokoiłam gdy spojrzałam na tel męża.U męża również błąd sieci ;/
Telefony znajomych (z pleja) nie wyszukują żadnego operatora, mój numer również z Pleja zalogowany do T-Mobile ale nie funguje, za to Play Online działa jak ta lala
Śląskie okolice Żor
Nie tylko południowej Polski - ja w Gdańsku również nie mogę wykonywać połączeń. W roamingu zasięg jest, karta zalogowana do sieci, ale po wybraniu numeru komunikat połączenie zakończone. Na sieci własnej również nie działa ale bez komunikatu. Co ciekawe nie chciało mnie wpuścić na początku do sieci macierzystej - brak dostępu.