• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #632762  autor: kamilziomek21
 13 maja 2013, 17:20
Witam.
Nie wiem, czy to dobry dział, czy coś, ale od jakiegoś dłuższego okresu czasu mam problem z transferem danych. Mój telefon to Xperia Neo V, piszę to w Awariach, bo to swego rodzaju awaria, moim skromnym zdaniem oczywiście. Więc tak:
włączam normalnie transfer danych, pojawia się H, jak to w Play, no i dwie strzałki, w górę i w dół. na początku są przeźroczyste, w stanie spoczynku. wchodzę na internet, na biało zaczyna się świecić jedynie strzała wysyłania, odbieranie w stanie spoczynku. Telefon był w Play, na gwarancje, miałem Androida 4.0.4, po aktualizacji transfer działał jakieś 3-4 miesiące, aż do końca kwietnia. Po powrocie z salonu, dostałem downgrade do 2.3 i ustawień fabrycznych, nic nowego, tyle bym sam w domu zrobił w 15 minut, co tam, że telefonu nie było tydzień. nowe ustawienia internetu pobierałem z 10 razy, jak widać reset oprogramowania nic nie dał, duplikat karty SIM też nie, mam w abonamencie 1024mb internetu, także się nie skończył, skoro go nawet nie używam. Płacę za niego 16zł/mc, więc szkoda mi skoro już drugi miesiąc nie działa. Chciałem doradzić sie na Waszym 4um, dlaczego tak może być i jak z tym postępować ? żadna zmiana na 2G z 3G nic nie daje, próbowałem wszystkiego, ręcznie edytować ustawienia internetu itd. Jeszcze raz powtórzę, telefon WYSYŁA, lecz NIE ODBIERA danych.

pzdr. tak, rozpisałem się :D

#632802  autor: Edmund
 13 maja 2013, 20:58
kamilziomek21, testowałeś swoją kartę SIM w jakimś innym telefonie/modemie? I drugie pytanie - czy testowałeś swoją Xperia Neo V z inną kartą SIM?

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#632870  autor: orson_dzi
 14 maja 2013, 01:15
A teraz główne pytanie:
czy Internet w telefonie działa? Otwiera strony, wczytuje je, pobierasz pliki ze sklepu itd?

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#633299  autor: kamilziomek21
 16 maja 2013, 13:10
Tak, moja karta testowana była w innych telefonach wielokrotnie, ta stara i ta po wyrobieniu duplikatu. Co do tego drugiego, chyba nie, może dlatego, że nie mam dostępu do jakiejś karty, ale to się załatwi.
Internet, w WiFi działa, pod każdym względem, transfer danych - nie. Nie otwiera stron, nie wczytuje, nie pobiera ze sklepu, cały czas jest pasek ładowania strony, po czym wyskakuje że przekroczono czas oczekiwania ( klasyczny timeout ).

#633307  autor: Edmund
 16 maja 2013, 13:47
kamilziomek21, załatw sobie darmowy starter Play z ich salonu (tzw. starter do testowania zasięgu), albo też darmowy starter RedBullMobile - na starcie masz 250MB (zamawiasz tutaj). Radzę jeszcze sprawdzić jak będzie działał tel na SIM z innej sieci.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2