• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #620945  autor: widmo82
 18 mar 2013, 10:21
Witam. W piątek zrobiłem zdjęcie swoim telefonem i wysłałem je do znajomej osoby w godzinach wieczornych. Następnego dnia rano adresat otrzymał tego MMSa a dokładnie zdjęcie. Problem w tym, że nadawcą wiadomości a zarazem załączonego zdjęcia był numer kontaktowy osoby której totalnie nie znam a ona nas również. Nigdy wczesniej z ta osobą nie kontaktowaliśmy się. Zawartość zdjęcia zgadza się jest ono równiez obarczone datownikiem z mojego telefonu w którym posiadam oryginał wiadomości. Ja u siebie nie mam potrącenia na koncie za wysłaną wiadomość. Pseudo nadawca jak uzyska dostęp do internetu obiecał sprawdzić czy został obciążony za wysłanie MMSa ...przeze mnie.
Kilka miesięcy temu była identyczna sytuacja o której było bardzo głośno, widać trzeba będzie złożyć kolejną reklamację. Tym razem na rabacie 10zł do abonamentu nie skończy się.

#620949  autor: Niezgodna7
 18 mar 2013, 10:52
Aa to ciekawe...
A ten obcy człowiek, to wysyłał cokolwiek mmsem wtedy wieczorem? Raczej nie?

#620959  autor: widmo82
 18 mar 2013, 11:44
Nie wiem. Rozmowa była bardzo szybka, zdzwonimy się po pracy.

EDIT:
Niestety osoba która "wysłała" MMSa do mojej znajomej, nie jest w stanie zweryfikować czy została obciążona za tego MMSa przez stronę 24PLAY. Postara się może jutro max w środę wyjaśnić sytuację w salonie.
Na potwierdzenie mam tylko te dwa zdjęcia poniżej i zaprzeczenie jakoby autorem ich był właściciel którego numer widnieje w polu nadawcy oraz moje słowo, że autorem tych zdjęć jestem ja i nikomu ich nie udostępniałem.

Pseudo nadawca nie wysyłał z obecnego telefonu nigdy wiadomości MMS, nawet nie wie czy może, bo nigdy nic nie konfugurował, numer ma oczywiście w PLAY.

http://www.fotoszok.pl/show.php/1497864_imag2200.jpg
http://www.fotoszok.pl/show.php/1497865_imag2199.jpg

[ Dodano: 2013-03-19, 08:40 ]
Opisywany przypadek miał miejsce w sytuacji kiedy ja 15.03.2013 późnym wieczorem próbowałem wysłać MMSa ale nie miałem stabilnego zasięgu i otrzymałem komunikat, że wiadomośc nie mogła być wysłana pomimo prób (zdefiniowałem w telefonie 5). Jak się okazało MMS został wysłany.