• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #607650  autor: grzegi
 14 sty 2013, 02:13
Brak możliwości zalogowania się do nadajników Orange z karty Play.

Sytuacja powtarza się nie pierwszy raz w godzinach nocnych i na roamingu Orange. Z roamingiem Plusa wszystko OK, telefon się łączy.

Ciekaw jestem, czy problem (jak zwykle) do rana ustąpi i czy dotyczy też innych części kraju.

#607651  autor: darek638
 14 sty 2013, 07:00
U mnie wszystko OK. Sprawdzałem około 4:30 i teraz. Po kilka razy.

#607652  autor: macc
 14 sty 2013, 07:14
Orange wylogował moje dwa telefony w nocy z soboty na niedziele.Po ponownym zalogowaniu wszystko wróciło do normy.

#607655  autor: bledos
 14 sty 2013, 08:13
Moja karta wylogowała się około 7.20 i przez kilka minut nie było zasięgu. Wyszukałem ręcznie Plusa i połączyłem - bez problemu. Co ciekawe w tym samym czasie zasięg stracił też TM na służbowym...

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#607661  autor: remi89
 14 sty 2013, 08:54
Kilka razy również mi się zdarzyło że karta Play zalogowana do Orange, została wywalona z sieci w nocy. Przy próbie zalogowania dostawałem komunikat brak dostępu. Aktualnie jestem zalogowany do Plusa i nigdy z czymś takim się nie spotkałem. Pamiętam robiłem wtedy nawet zgłoszenie do Play. Treść w linku: zgloszenie

P@weŁ

#607722  autor: DanielR
 14 sty 2013, 14:23
Temat już poruszany. Mnie też to spotkało, będąc jeszcze w Play. Tzn., problemy z samym zalogowaniem się do Orange, a także przy kolejnej próbie wyszukiwania sieci całkowite "wyparowanie" Orange z listy dostępnych sieci. Po restarcie komórki Orange powracał co prawda na listę, ale w dalszym ciągu nie można się było do niego zalogować. Podobna sytuacja miała miejsce kilkukrotnie, właśnie w godzinach nocnych, tzn. północ, tuż przed i tuż po. :|

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#608138  autor: grzegi
 16 sty 2013, 01:48
Problem ustąpił. Ciekawe na jak długo.